A Tuxera Aquaprofit 17 év után méreti meg magát újra az európai kupaszíntéren

2 órája

A kanizsai bajnokcsapat visszatér a "sakk BEK" mezőnyébe

Vasárnap rajtol Szerbiában a 39. Sakk Klubok Európa Kupája, vagy egyszerűbben fogalmazva a „sakk BEK”, melynek mezőnyében 17 év után ismét ott lesz a magyar bajnok Tuxera Aquaprofit NSK is.

Kühne László

Középen Medvegy Zoltán a sakkolimpia hivatalos sajtótájékoztatóján

Fotó: NS/Kovács Péter

A viadal hasonlít a labdarúgó Bajnokok Ligájához abban, hogy egy-egy orszából nemcsak az előző szezon legjobbja nevezhet – így például hazánkból megméreti magát a tavalyi ezüstérmes Sentimento Ajka BSK is.
A nagykanizsai sakkcsapat eddig egyszer, 2007-ben, első NB I-es sikere után vett részt a nemzetközi megmérettetésen (és a 10. helyen zárt), ahol akkor az egerszegi Csuti SK is indult. Azóta a dél-zalaiak további 15 hazai aranyat szereztek, most pedig megérett az idő, hogy újra próbára tegyék magukat az európai porondon.
– A lebonyolítási rendszer svájci rendszerű lesz és hét kört foglal magába – mondta el Haselbach Dávid, a kanizsaiak csapatvezetője. –  A jelenlegi legerősebb összeállítással veszünk részt a szerbiai tornán, a célunk pedig a top ötbe kerülés. Csapatunk kapitánya Medvegy Zoltán lesz, aki a közelmúltban, a budapesti sakkolimpián, a magyar B válogatottban belekóastolt már ebbe a szerepkörbe.
A Vrnjacska Banja településen sorra kerülő viadalon szombaton tartják a sorsolást, az első ellenfél pedig lehet a Crvena zvezda, a St. Pauli, a krétai OFI, vagy akár a Werder Brremen gárdája is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában