Sali Petra aranyérmes Tatabányán

16 órája

A tófeji lányok sikerei a diákolimpián

Tatabányán rendezték meg a leány birkózók idei diákolimpiai döntőjét. A Tófeji Kerámia SE fiataljai ezúttal is kitettek magukért.

Kerkai Attila

A Tófeji Kerámia SE érem- és pontszerző versenyzői felkészítőjükkel, Szanati Józseffel

Fotó: Kerámia SE

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban a Tófeji Kerámia SE diákolimpia bajnoki címet is ünnepelhetett. Az U13-as  korosztály  35 kg-os  súlycsoportjában  ugyanis Sali Petra nem talált legyőzőre és diákolimpiai bajnok lett. Ebben a korosztályban Káli Szandra (+66 kg) két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmesként zárt. A legfiatalabbaknál, vagyis az U11-es korosztályban három bronzérmet szereztek a tófejiek  Németh Zoé (42 kg), Sárközi Izabella (54 kg) és Somogyi Virginia (+62 kg) révén.  Az U15-ös  korosztályban Erdélyi Friderika (62 kg) az  5. helyen zárta a viadalt. A versenyen még  három tófeji versenyző indult, akik nagy csatákban, de végül nem jutottak el az érmes meccsekig:  Batta Jázmin (54 kg), Kalányos Kíra (46 kg) és Bertók Adél (32 kg).
A versenyzőket Szanati József testnevelő-edző készítette fel, és valamennyien a Tófeji Kincskereső Általános Iskola tanulói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában