Hiába vezettek sokáig a zalaiak, kikaptak

3 órája

A Zalakerámia ZTE KK "elfogyott" a végére, összeroppant Oroszlányban

A férfi kosárlabda bajnokság NB I. A csoport 2. fordulójában az Oroszlány vendége volt az egerszegi együttes. A Zalakerámia ZTE KK hiába vezetett sokáig, a végén vesztesen hagyta el a játékteret.

Kerkai Attila

Billy Garrett 26 pontja és 5 lepattanója nem rossz teljesítmény, de a döntő pillanatokban neki sem sikerült csapatának lendületet adnia

Fotó: Pezzetta Umberto

MVM OSE-Lions - Zalakerámia ZTE KK 83-78 (13-24, 23-23, 24-16, 23-15) 

Oroszlány, 800 néző. Jv.: Praksch, Fodor, dr. Popgyákunik). 

OSE-Lions: Ruják A. 2, Carter 13/3, Burton 25, Dickerson 10, Kenic 23/3. Csere: Csuti 4, Takács Z. 6/3, Illés M. , Werner. Vezetőedző: Váradi Kornél. 

Zalakerámia ZTE KK: Garrett 26/9, Takács Martin 6, Keller I. 2, Bigelow 13/3,  Tóth Á. 6. Csere: Le Day 8, Brown 9/6, Sitku, Takács Milán  8/6. Vezetőedző: Matthias Zollner. 

Kipontozódott: Dickerson (40.). 

A két vereséggel rajtoló Oroszlány az első hazai mérkőzésére készült, a sikeres rajtot vett Zalakerámia ZTE KK pedig az első idegenbeli találkozója  előtt állt. Az egerszgeiek  mondhatni, hogy villámrajtot vettek Garrett öt pontjával és már 9-2-re is vezettek, amikor a hazai időkérés után rendezte sorait az OSE. Olyannyira,  hogy 13-12-nél már nála volt az előny, de zalai oldalon jött  négy újabb pont. Azt nem lehetett mondani, hogy pontgazdag lett volna az  első negyed, bár a végére az lett: Brown és Garrett egy-egy triplájával újra ellépett a ZTE KK (13-24).  A második negyed elején Keller büntetője és Takács Milán hármasa után  tovább nőtt a különbség (13-27), az egerszegiek  irányították a mérkőzést, hiszen a hazaiak csak kapaszkodni tudtak. Az oroszlányi csarnokban  közel sem volt telt ház, amint azt korábban beharangozták, de persze a házigazda élvezte szurkolóinak támogatását.  Az egerszegi triplazápor viszont nem hagyott alább, Bigelow távolijával már a hatodik  is a helyére került. Nyilván, a meccsnek itt még nem volt vége, hiszen az OSE  nem szakadt le, a zalaiak hibáit kihasználva egyre közelebb került hozzájuk (29-33). Tóth Ádám harmadik személyi hibája sem tűnt megnyugtatónak az első  félidőben,  és a palánk alatt korábbi csapattársával, Csuti Kornéllal is  érdekes csatát vívott. A ZTE KK gyakorlatilag végig vezetett az első félidőben, de ez a meccs,  még korántsem volt ekkor lefutva (36-47). 

A ZTE KK pedig folytatta jó sorozatát a második félidőben is. A lepattanókat viszont jobban szedte az Oroszlány, ebben egyértelműen jobb volt, de a zalai vezetés biztosnak tűnt (47-57). Carter hármasára ZTE-időkérés lett a válasz. Agresszívebb lett ugyanis a hazaiak védekezése, nem jöttek az egerszegi pontok és közelített az Oroszlány. Sőt, a mérkőzés 29. percében "megérkezett" a ZTE KK nyakára (58-59), és ezt a negyedet meg is nyerte az OSE. Bőven maradt izgalom  az utolsó tíz percre,  ez nem volt kérdés,  hiszen teljesen nyílt maradt a találkozó.  Takács Milán hármasa  jött ekkor jól a ZTE-nek (60-66), de Kenic jóvoltából jött rá a hasonló válasz. Ez a meccs még bőven tartogatott fordulatokat, a kérdés az volt, hogy ki  lesz az, aki a hajrában kevesebbet hibázik. Az egerszegiek dobóteljesítménye  egyértelműen visszaesett, de a másik oldalon is kevesebb kosár született, mint az előző negyedben (66-68). Kitartott még a vendégelőny, de már nagyon  nehezen tudta ezt tartani a ZTE KK. Dickerson a palánk alatti védekezésével  hatékonynak bizonyult, egyenlített az OSE (68-68), sőt Kenic hármasával  hosszú idő után vezetett, Burton duplájával pedig öt pontra nőtt a hazai előny  (73-68).  A végére úgy tűnt,  hogy "elfogyott"  a zalai csapat, játékán nem látszott, hogy fordulatot tudna bele vinni. Nem is tudott, az OSE  viszont igen, hiszen Dickerson, Kenic és Burton pluszt vitt csapata játékába, ami döntőnek bizonyult. 

Hiába vezetett  több, mint  három negyeden át a ZTE KK, a mérkőzés végére egyértelműen összeroppant és már nem tudott újítani. Az Oroszlány megérdemelten nyert.  

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában