Egy pont Nyíregyházáról

2 órája

A ZTE FC nem tudta kihúzni a végéig

A labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit a nyíregyházi találkozó nyitotta. A ZTE FC az újonc Nyíregyházi Spartacus vendége volt és 15 év eltelte után lépett pályára ismét az egerszegi csapat a távoli városban.

Kerkai Attila

A ZTE FC játékosa, Mim Gergely gólt is szerzett, aki mellett csapattársa, Bojan Sankovic (18).

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Nyíregyházi Spartacus FC–ZTE FC 1-1 (0-1) 
Nyíregyháza, 8000 néző. Jv.: Pintér (Szalai, Rózsa). 
Nyíregyháza: Tóth B. - Baki, Alaxai, Keresztes - Gresó (Pinte, 74.), Keita (Eppel, 46.), Toma, Nagy B. (Leoni, 74.) - Kovácsréti (Kvekveskiri, 68.), Ramos (Oláh, 84.), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián. 
ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Safronov, Evangelou, Csóka D., Medgyes (Kiss B., 46.) - Mim (Várkonyi, 78.), Sankovic, Ipalibo - Csonka (Dénes Cs., 78.), Croizet (Németh D., 85.). Vezetőedző: Márton Gábor. 
Gólszerzők: Nagy D. (90.), illetve Mim (14.). 
Sárgalap: Keresztes (90.+3.), illetve Evangelou (7.), Safronov (37.). 

ZTE FC
Oleksandr Safronov, a ZTE FC játékosa (fehérben) szereli Myke Ramost. 
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A várakozásoknak megfelelően újból nagyon sok nyíregyházi szurkoló látogatott ki a Szpari vadonatúj stadionjába, ráadásul remek idő fogadta vasárnap a mérkőző feleket. A hazaiak két, a zalaiak három vesztes mérkőzés után bíztak abban, hogy megszakad a negatív szériájuk. 

 Mim berobbant a kapu elé

A 3. percben Gundel-Takács Bence hozta a frászt társaira, amikor egy előre ívelt labdát akart kikísérni, ám túl kényelmesen, ugyanis Nagy Dominik az alapvonal előtt elpöckölte a zalai kapus elől a labdát, akinek az volt a szerencséje, hogy senki nem érkezett a nyíregyháziak közül a kapu elé... Amúgy a Nyíregyháza kezdett kezdeményezőbben, ez gyorsan kirajzolódott. A ZTE FC egyértelműen "biztonsági" taktikát választott, nem akart kinyílni. Támadni viszont akart és a 14. percben egy remekül felépített akció végén Medgyes bal oldalról érkező centerezése után Mim robbant be a kapu elé és a rövid oldalról, három lépésről pörgetett a kapuba, 0-1. A bekapott gól érezhetően óvatosabbá tette a Nyíregyházát, hiszen rájöhetett: olyan ellenféllel került szembe, amely tud futballozni és gólt is lőni. A labda többet volt ugyan a hazaiaknál, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Spartacus FC, a zalaiaknál pedig a Nyíregyházára hazatérő Szendrei védő létére szinte irányítói szerepkört is betöltött. A 38. percben akár meg is duplázhatta volna előnyét a ZTE FC, amikor Mim labdaszerzése és beadása után Croizet-t találta meg a labda az ötös vonala előtt, de a francia nem találta jól el és a kapus védett. És védett Gundel-Takács, a ZTE FC kapusa is, de még mekkorát: a 45. percben Keita közeli lövését reflexmozdulattal ütötte ki. 

Egy-egy csere mindkét oldalon

A szünetben mindkét szakvezető cserélt egyet, a ZTE FC-nél a gólpasszt adó Medgyes Sinan helyét Kiss Bence vette át. Nagyjából úgy alakult a második félidő eleje, ahogy maga a meccs kezdődött, vagyis többet kezdeményezett a házigazda. Az 58. percben Gresó távoli lövése a kapufa tövéről ment ki, és jöttek a hazai szögletek. Ekkor azért fölényben játszott a Nyíregyháza, a ZTE FC játékosai szinte alig tudták megtartani a labdát. Pedig így nem sok esély volt arra, hogy rálőjön még egy gólt a ZTE az előnyére, amire már többször ráfázott... Mint egy hete, a Győr ellen odahaza is, de volt még idő a találkozóból. A 66.percben aztán Croizet próbálkozott távolról, egy lábon viszont megpattant a labda, ami így szögletre ment. Egy-egy kósza zalai ellentámadást kivéve szinte végig a zalaiak térfelén járt a labda, Márton Gábor pedig frissített, nehogy elfogyjon valakinél is az erő. A ZTE FC játéka egyértelműnek tűnt, vagyis megtartani az előnyt, de nem lemondva az újabb gól megszerzéséről. Csakhogy, voltak a Nyíregyházának is még szándékai evvel a meccsel kapcsolatban. A hazai próbálkozásokat rendre meghiúsította vagy a zalai védelem, vagy a középpályás sor. 

Nem húzta ki a ZTE FC

A találkozó megnyeréséhez végül nem bizonyult elegendőnek Mim Gergely találata. A 90. percben egy bal oldali szöglet után Nagy Dominik "lehetetlen" helyzetből fejelt a zalai kapuba, amivel egyenlített a Nyíregyháza. A végeredmény önmagában igazságos, de nyilván Egerszegen most megint azt sajnálják majd, hogy az utolsó percekben kapott találat miatt úszott el a három pont. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában