A két zalai női kosárlabda csapat a Hepp Kupában találkozik

2024.10.14. 09:49

A ZTE NKK rajt-cél győzelem után kedden a Vadmacskák SE vendége

Második bajnoki mérkőzésén már győzelmet ünnepelhetett az egerszegi női kosárlabda csapat, kedden pedig zalai rangadó jön a női Hepp Kupában. A ZTE NKK mindenesetre győzelemmel hangolt rá, ugyanis hazai pályán sima sikert aratott a a női Amatőr NB I.-es mérkőzésén.

Kerkai Attila

Tavaly is találkozott egymással a ZTE NKK és a Kanizsai Vadmacskák SE a Hepp Kupában. A képen kékben az egerszegiek, akik vendégként érkeznek a Kanizsa Arénába

Fotó: Szakony Attila

ZTE NKK - PINKK Pécs 86-50 (29-8, 22-10, 12-14, 25-18)
 

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Csák, Antoni. 

ZTE NKK: Török 9, Óházy 15/3, Péterfi 6, Horváth Fru. 15, Jurkó 9. Csere: Horváth Fan. 5, Szakonyi-Nagy 13/6, Kiss 3, Kocsárdi R. 4, Kovács C. 7, Bartáky. Edző: Rózsás Gábor.

Nagyon motiváltan és koncentráltan kezdett a ZTE NKK. Jó védekezések után futószalagon szerezték a kosarakat az egerszegiek. Az 5. percben már 19-5-re vezettek, a második negyedben már mind a 11 benevezett játékos pályára került és a padról jövők is szépen fenntartották a magas intenzitást (51-18). A nagy különbségű ZTE-vezetés ellenére nem adta fel természetesen a pécsi csapat, amely keményen küzdött és a pontszegény harmadik negyedet meg is nyerte. A végén azonban ismét a ZTE NKK csapata dominált, amelynél arra is figyelni tudtak, hogy nagyjából egyformán legyenek elosztva a terhet a pályán: 86-50 arányban győzött a közönsége által támogatott, fiatalokból álló ZTE NKK.

Kiss-Szabó Eszter volt a Vadmacskák legeredményesebb játékosa a PVSK ellen
Forrás: Szakony Attila

Rózsás Gábor: "Nagyon jó érzés volt, hogy ismét megtelt a lelátó, ez érezhetően plusz motivációt adott a csapatnak. Az elejétől a végéig koncentráltan játszottak a lányok támadásban és védekezésben is. A huszonkét szerzett labdát és huszonnégy gólpasszt szeretném kiemelni, illetve gratulálok a játékosaimnak a kiváló csapatmunkához és győzelemhez!"

És nincs megállás, ugyanis kedden (október 15-én) 16.00-kor a Kanizsa Arénában a Hepp-kupa első fordulójában az ugyancsak a női Amatőr NB I. Zöld-csoportjában szereplő Kanizsai Vadmacskák gárdája fogadja az egerszegieket. 

A női amatőr kosárlabda NB I Zöld csoportjának 2. fordulójában a mezőny mindkét zalai csapata pályára lépett. A ZTE NKK rajt-cél győzelmet aratott, a Kanizsai Vadmacskák pedig kikapott idehaza - kedden pedig Kanizsán fog találkozni a két együttes, a Hepp Kupa aktuális fordulójában.

Kanizsai Vadmacskák SE – Pécsi VSK NKA 56-59 (15-16, 11-22, 17-11, 13-10)

Kanizsa Aréna, 50 néző. Jv.: Horváth A., Németh S.

Kanizsa: Németh L. 7, Klinger 10, Kiss Szabó 22, Szilágyi L. 13, Kékesi 4. Csere: Beke, Matola, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

Kissé megilletődötten kezdett a házigazda együttes, s az első két etap után kialakult eredmény (26-38) nem ígért sok jót a továbbiakra. A nagyszünetet követően aztán összekapta magát a Vadmacskák csapata, mely zárkózott is becsülettel, s ha a végjátékban egy-egy döntő szituáció jobban sikerül, könnyen más előjelű eredmény is születhetett volna.

Gábor Erzsébet: „Egyszerűen meg kell tanulnunk megnyerni az ilyen mérkőzéseket. A végjátékban hibáztunk több alkalommal, valamint a büntetőket nagyobb százalékban kell bedobnunk.”

Jók: Beke, Kiss Szabó.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában