Labdarúgó NB III. 12. forduló

6 órája

Az FC Nagykanizsa nyert és nőtt az előnye az élen

A labdarúgó NB III. 12. fordulóját rendezték meg vasárnap. A Délnyugati-csoportban listavezető FC Nagykanizsa az újonc FC Főnix vendége volt és nem hibázott idegenben.

Kerkai Attila

A két kanizsai támadó közül Szabó Balázs (jobbról) talált be (balról Csörgő Raul látható) a Főnix otthonában.

Fotó: Szakony Attila

FC Főnix - FC Nagykanizsa 0-3 (0-1) 

Székesfehérvár, 140 néző. Jv.: Papp Á. 

FC Nagykanizsa: Mészáros  - Ekker, Vékony, Kovalovszki, Szanyi  -   Terbe, Godzsajev - Vukk (Kovács T., 65.), Szabó B. (Gránicz, 84.), László D. (Szökrönyös, 65.) - Csörgő (János N., 65.).   Vezetőedző: Gabala Krisztián. 

Gólszerzők: Szabó B. (10.), Gránicz (89.), János N. (92.). 

A székesfehérvári FC Főnix az előző fordulóban bombameglepetést szolgáltatott, hiszen idegenben, Kaposváron 5-0-ra ütötte ki az élcsoporthoz tartozó somogyiakat. Ez az eredmény az FC Nagykanizsának is jól jött, amely döntetlennel zárta a maga rangadóját a PMFC-vel, de maradt az élen. A 12. fordulóban  pedig megadatott az esélye arra, hogy növelje előnyét a tabella élén, persze ehhez az alapot az adhatta, ha nyer az FC Főnix vendégeként. 

Mire a kanizsaiak pályára léptek, véget ért egy számukra is fontos találkozó, a Ferencváros II.-Kaposvár meccs, amely döntetlennel zárult (2-2) - ez sem jött rosszul  a dél-zalaiaknak. Az meg pláne, hogy már a 30. másodpercben Csörgő kapufát lőtt, majd a 10. percben  Szabó Balázs 15 méterről lőtt a hazai kapuba. A vezetés tehát megvolt, a fölény is, hiszen a Főnix nem nagyon jutott el a kanizsai tizenhatosig. Ezzel ellentétben a zalaiak több helyzetig is eljutottak, de az első félidőben nem sikerült újra betalálniuk. A második félidőben is maradt a nagy kanizsai  mezőnyfölény, de kétségtelen, hogy egy újabb  találat lett volna megnyugtatóbb a zalaiak számára. A csak néha kinyíló ellenféllel szemben nem találták a  megoldást a kapu előtt, aztán a hajrában a házigazda is veszélyeztetett már, ezt jelezték szögletei. A meccset végül az utolsó percekben nyerte meg végérvényesen a kanizsai együttes, a sérülés után csereként visszatért Gránicz Patrik  és a szintén csereként pályára lépő János Norbert találataival. 

Az FC Nagykanizsa tehát esélyesként megnyerte a találkozót, nőtt az előnye az élen. A vasárnapi találkozókat a PMFC–Iváncsa  találkozó zárta  le és kanizsai szempontból kezdvező eredmény született, ugyanis ez a találkozón is döntetlennel ért véget. A Nagykanizsa előnye immár három pontra nőtt az élen.
A 12. forduló további eredményei: Paks II.–PTE-PEAC 0-0, FTC II.–Kaposvár 2-2, Siófok–Szekszárd 3-1, Dunaharaszti–Majos 0-1, Dunaföldvár–MTK II. 0-1, Bonyhád–Gárdony 0-0, PMFC–Iváncsa 1-1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában