Egyre önállóbbak a VII. Kanizsa Kupa szervezői

2 órája

Bruchner Regina nyert Kanizsán és az összetettben is

A hegyi kerékpárosok számára a dél-zalai városban kialakított – s azóta kimondottan nagy népszerűségnek örvendő – pályán rendezték meg az XCO (olimpiai cross) Magyar Kupa-sorozatán belüli VII. Kanizsa Kupát. Ezzel a versennyel pedig az idei év sorozata is lezárult, Bruchner Regina révén van zalai győztes is.

Zaol.hu

Bruchner Regina nyert a "hazai pályán" és összetettben is

Forrás: ZKSE

A kanizsai Csónakázó-tónál fordult hajrájába a kerékpárosok MTB-s szakágának kupa-versengése. Mi több, a nemzetközi besorolása tovább emelte a futamok rangját a Kanizsa Kupa rendezvényén belül. Minden kritérium mellett természetesen a megfelelő szintemelkedés is a pálya nyomvonalában található, s ami a szerevező számára külön öröm lehetett, az utánpótlás kategóriákban is szép számú mezőny nevezett a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesülettől kezdve a GreenZone ZKSE-n át a Ferencvárosi TC-ig bezárólag.

A felnőtt elit versenyek esetében az előzetes esélyeknek megfelelően a hölgyeknél Buzsáki Virág (jb Brunex Superior Factory Racing), míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) könyvelhette el a futamgyőzelmet, nemzetközi szinten például a kimondottan erős válogatottal érkező ukrán sportolókat is megelőzve. Az Elit férfi kategóriában  Endrédi Máté (ZKSE) a 6. helyen végzett. A Masters 1 kategóriában 5. lett Varga Sándor, a Masters 2-ben Dervalics Gábor 2. helyen várt, Horváth Szabolcs  5.  lett, míg Gubancsik Péter  a 6. helyen végzett. Ők mind a ZKSE kerekesei. 

Pete Nimród (ZKSE) verseny közben 
Forrás: ZKSE

Az utánpótlás színterén a zalaiak is kitettek magukért, így női U19-ben a ZKSE-től Bruchner Regina győzött, a kimondottan népes férfi U19-ben pedig Bacsi Csongor (Kanizsa 14) lett tizedik. Leány U17-ben Ádám Gabriella (ZKSE) zárt harmadikként, a fiúknál pedig Forgács Patrik (ZKSE) a dobogó második fokára állhatott. Az U15-ös fiúknál a vármegyei csatározás sem maradhatott el, végül Bruchner Máté (ZKSE) a 8., Bokán Simon (Kanizsa 14) pedig a 10. lett. A leány U13-as verseny során Babics Zita (Kanizsa 14) kerekezett át elsőként a célvonalon, e korosztály fiú versenyzői közül pedig a legjobb zalai Kanta-Csejtei Bence lett nyolcadik pozíciójával, U11-ben pedig Kovács Máté György (ZKSE) futott be tizedikként. Kanta-Csejtei Lili (ZKSE) az U9-es leányoknál győzött, a fiúk között Káldi Zalán (ZKSE) pedig ezüstérmet szerzett.

- A szombati esőt is hozó időjárási körülményeket szerencsére az erős szél a verseny idejére lényegében helyre is hozta, gyorsan száradt a pálya  – fogalmazott a szervezők részéről Bacsi Szilárd. – Az utánpótlás különösen előkelő létszámának hatványozottan örültünk, s tehettük ezt úgy, hogy immár házigazdaként a Kanizsa 14 egyesülete is mind jobb eredményeket mutathatunk fel. Tulajdonképpen először lehettünk a verseny főszervezői, s ezt a munkát remélhetőleg tudjuk folytatni. Kerékpárosaink szereplésének pedig külön is örühetünk.

Kanta-Csejtei Lili (ZKSE)  is jól szerepelt
Forrás: ZKSE

A hétvégi futammal pedig lezárult a kupasorozat, ahol az összetettben is  kiváló eredményekkel gazdagodtak  idén. 

2024 XCO Kupasorozat összetett versenyében az első nyolc között végzettek.   U9 fiú:  6. Káldi Zalán (ZKSE). U9 lány:  3. Kanta-Csejtei Lili (ZKSE).   U17 lány:  5. Ádám Gabriella Sarolta (ZKSE).  U19 női:  1. Bruchner Regina (ZKSE). Elit férfi: 3. Endrédi Máté (ZKSE). Master 1 férfi? 2. Varga Sándor (ZKSE). Master 2 férfi:  3. Gubancsik Péter (ZKSE), 4. Dervalics Gábor (ZKSE). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában