Az aranycsatából egy ezüstérem ért haza Varsóból

2 órája

Csontos Simon dobogós a varsói Eb-n

Lengyelország fővárosában rendezték meg a karatésok WKUF Európa-bajnokságát. A ZRKA Toriki csapatából is kaptak válogatott meghívót a Varsóban rendezett és 30 ország versenyzőit felvonultató viadalon.

Kerkai Attila

Éremmel a nyakában Csontos Simon a varsói Eb-n készült csoportképen. Elöl (balról) Fekecs Emília, Kovács Leila és Farsang Attila, edzőik, Takács Ferenc és Komáromy József (hátul, balról) társaságában

Fotó: Toriki KHKE

Varsó adott otthont a XIV. WUKF Európa-bajnokságának, melyen 30 ország több mint kétezer versenyzője indult. A ZRKA Toriki csapatából Farsang Attila, Csontos Simon, Osbáth Hanna és Osbáth Lora, Zalaszentgrótról Fekecs Emília és Kovács Leila kapott lehetőséget, hogy képviseljék hazánkat és városukat. 

Osbáth Hanna és Osbáth Lora elhúzódó betegség miatt végül nem tudott kiutazni a vb-re, a többiek viszont ott lehetettek. Egyéni versenyszámokban a 12-13 évesek között Csontos Simon legyőzve angol, lett, és lengyel ellenfeleit az aranyéremért mérkőzhetett. A döntőben ukrán ellenfele jobbnak bizonyult, így ezüstérmet szerzett az egerszegi fiatal. Farsang Attila erős mezőnyben, a csapat küzdelemben versenyszámban volt tagja a magyar csapatnak és az ötödik helyen végzett, az egyéni küzdelemben a legjobb nyolc közé jutott. A zalaszentgróti fiatalok, Fekecs Emília és Kovács Leila, akik szintén a Zalai Regionális Karate Akadémia (ZRKA) kötelékébe tartoznak, életük első nemzetközi versenyén derekasan küzdöttek a győzelemért, és csak hajszálon múlt számukra a továbbjutás kategóriáikban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában