Vármegyei foci

2 órája

Először nyert idén a Semjénháza, döntetlen a szomszédvári rangadón az I. osztályban

A hét végén a 10. fordulót rendezték a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A Semjénháza első győzelmét szerezte az idei szezonban, de a játéknap igazi győztese a Teskánd volt, hiszen az első kilenc helyezett csapatból csupán ők tudtak három pontot szerezni.

Zaol.hu

A hévízi Filó Benedek (feketében) veszi át a labdát csapata hét végi, Zalalövő elleni mérkőzésén

Fotó: Pezzetta Umberto

Hévíz–Clean Medic Zalalövő 1–1 (0–0)
Hévíz, 80 néző. Jv.: Varga P.
Hévíz: Paksy – Fábián, Huszár, Kustán, Iberhart, Szindekovics, Tóth I., Bontó, Nagy D. (Sabján), Filó (Damina), Erdősi (Buza). Edző: Damina László.
Zalalövő: Kovács - Csáki, Gyenese, Őr, Beke, Radics, Cseresznyés (Sonkoly), Földvári, Horváth (Sipos), Mesics (Agg), Berkovics (Kellner). Edző: Ostrom János
Az első félidőben a Hévíz lépett fel támadólag, a Zalalövő szervezetten védekezve őrizte kapuját. A hazaiak két szabadrúgása is a kapufáról pattant ki, a vendégek kontrákkal próbálkoztak, kevés sikerrel. Az iramra nem lehetett panasz, azonban a kapuk keveset forogtak veszélyben. Fordulás után a Zalalövő nyíltabb játékot választott, a hévízi gépezet pedig támadásban akadozott. A 75. percben Kustán csúsztatása után Bontó szerzett vezetést. Öt perccel később egy hazai védelmi hiba után Sipos góljával kiegyenlített a Zalalövő. A hajrában mindkét csapat próbálta a maga javára fordítani a mérkőzést, de maradt az igazságos döntetlen.
Gólszerzők: Bontó, ill. Sipos.
Jók: senki, ill. az egész csapat.

ZTE FC II–Szepetnek 1–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Siket L.
ZTE FC II: Tóth I. – Rózsa, Deme, Vert (Szindekovics), Király, Wolf (Mecséri), Mulasics, Bodrogi, Györe (Ferenczy), Meidl (Szabó B.), Molnár K. Edző: Horváth Gábor.
Szepetnek: Szekeres – Schuller, Losonczy, Szabó B., Csavari, Dömötör, Szilveszter (Pál), Kobra (Fadgyas), Bános, Kocsis, Kolman. Játékos-edző: Nagy Tamás.
A nagyon szervezetten védekező vendégcsapat megszerezte a vezetést, amit gyorsan sikerült egalizálni a hazaiaknak. A második félidőben viszont a ZTE fiataljai az óriási mezőnyfölényüket nem tudták gólokra váltani, így kialakult a végeredmény.
Gólszerzők: Györe, ill. Kolman.
Jók: Mulasics, Szindekovics, Rózsa, Györe, ill. az egész csapat.

Csesztreg–Lenti TE 2–2 (1–1)
Csesztreg, 250 néző. Jv.: Major Zs.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics, Szabó K., Őri Cs., Nagy N. (Németh D.), Kiss B., Orbán (Könye Balla), Őri M., Elek, Tóth B. (Németh G.). Edző: Tamás Tamás.
Lenti TE: Kiss B. – Mentes, Ritlop, Simonfalvi, Sárkány, Völgyi (Pálinkás), Nagy B., Takács (Bertalics), Kalamár, Horváth B. (Gortka), Varga M. Edző: Völgyi Márk.
Remek futballidőben, szép számú közönség előtt került lejátszásra a szomszédvári rangadó. Már az első percektől kezdve kemény, férfias küzdelem alakult ki a pályán. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a félidő végéhez közeledve egy szép góllal meg is szerezték a hazaiak Őri M. révén a vezetést. Még a szünet előtt egy remekbe szabott szabadrúgásból egyenlített a vendégcsapat, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőre a csesztregi fiúk úgy jöttek ki a pályára, hogy el akarják dönteni a mérkőzést. Őri M. második góljával ismét meg is szerezték a vezetést. Ezek után is többet próbálkoztak a hazaiak, kapufák, kihagyott helyzetek. Ahogy a fociban ez lenni szokott, a Lenti egy kontrából egyenlített. Ezzel ki is alakult a végeredmény.
Gólszerzők: Őri M. (2), ill. Sárkány, Bertalics.
Jók: Elek, Őri M., Őri Cs., Orbán, ill. Kiss Be, Sárkány, Simonfalvi, Bertalics.
U19: Csesztreg–Lenti TE 0–7.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Kinizsi Gyenesdiás 2–3 (1–1)
Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Farsang B.
Kiskanizsa: Parragi – Jagarics, Füzesi (Takács), Kotnyek, Dolmányos, Petánovics, Turi (Horváth G.), Dömötör, Ötvös, Rákhely (Pataky), Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Gyenesdiás: Vajda – Fehér, Zsiga, Sipőcz, Szekér, Besze, Csák, Szabó M. (Fellner), Czafit (Tarnóczai), Nagy G., Szabó G. (Kiglics). Edző: Kocsis Norbert.
Lendületesen kezdtek a hazaiak, és az első 20 percben néhány kecsegtető helyzet is akadt, amikből egy ízben gólt is sikerült elérni. A vendégek két perccel később már egyenlítettek is, sőt, a kontráik veszélyessé váltak, és lehetőségeik is adódtak. Ahogy elkezdődött a második félidő, az első támadásból gólt ért el a Gyenesdiás. A hazaiak igyekeztek, de kevés sikerrel. Az utolsó percek gólváltással teltek, így a találkozó a vendégek megérdemelt győzelmét hozta.
Gólszerzők: Petánovics (2), ill. Szekér (2), Czafit.
Jók: Rákhely, Petánovics, ill. Szekér, Szabó G., Sipőcz, Zsiga.
U19: Kiskanizsa–Gyenesdiás 0–2.

Zalaszentgrót–Technoroll Teskánd 1–3 (1–2)
Zalaszentgrót, 400 néző. Jv.: Takács G.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Doszpoth, Kovács-Braun, Pintér (Vajda), Fülöp, Horváth B., Horváth S., Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Teskánd: Garai – Gyarmati, Kiss P., Gájer, Ferenczi (Szekeres), Szökrönyös (Szabó B.), Csongár (Kiss D.), Bresztovszky (Bakos), Major, Boronyák (Csonka), Penczák. Edző: Kovács Imre.
Az ötven percet emberhátrányban játszó hazaiak küzdőszelleme, akarata megérdemelte volna legalább az egy pontot.
Gólszerzők: Fülöp (11-esből), ill. Penczák, Major, Boronyák.
Jók: az egész csapat, ill. Gájer, Boronyák, Major.
Kiállítva: Kovács-Braun (41., Zalaszentgrót).
U19: Zalaszentgrót–Teskánd 1–2.

Semjénháza–Magnetic Andráshida TE 1–0 (1–0)
Semjénháza, 150 néző. Jv.: Hegedüs M.
Semjénháza: Németh – Novák, Horváth P., Hompó (Dobri), Pál, Horváth K., Ribarics, Szilárd Z., Baglady M., Baglady K., Szilágyi. Edző: Keszei Ferenc.
Andráshida TE: Czirjék – Péhl (Rohonczy), Baksa, Karvalics, Tóth, Szabó P. (Kaprinai), Szabó M., Cséber (Benczik), Cserép, Németh, Igazi. Edző: Szabó II Zsolt.
Kemény, néha durva mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. A Semjénháza ezzel megszerezte első sikerét a bajnokságban.
Gólszerző: Novák.
Jók: az egész csapat, ill. Cserép, Németh.
Kiállítva: Szilágyi (93.), ill. Kaprinai (60.), Rohonczy (93.).
U19: Semjénháza–Letenye 2–4.

Tarr Andráshida SC–Zalakomár-Zalakaros 3–1 (0–1)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kondákor M.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Ebedli), Fábián K. (Jándli), Czene, Soós (Sipos), Nagy-Palócz, Pataky, Vígh, Gulyás, Cseke, Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth Pajor – Takács, Szőke, Horváth L. (Madarász Z.), Horváth J., Madarász F., Bagó, Mutter (Dömötör), Horváth T., Mészáros, Tinó. Edző: Mutter Attila.
Pályafelújítási munkák miatt a mérkőzésre az andráshidai centerpálya helyett a remekül előkészített edzőpályán került sor. Az első félidőben egy előrevágott labdát rosszul reagáltak le a hazaiak, így előnybe került a Zalakomár. Az ASC nem esett össze, továbbra is támadásban maradt, azonban a helyzetei az első 45 percben még kimaradtak. A második játékrészben aztán a hazaiak a remek hozzáállásuknak köszönhetően fordítani tudtak, és végül 3-1-es sikert arattak. Az ASC fontos győzelmet szerzett, és remélik, hogy ezzel ki tudnak mászni abból a gödörből, amibe kerültek az elmúlt időszakban.
Gólszerzők: Vígh, Czene, Ebedli, ill. Horváth J.
Jók: az egész csapat, ill. senki.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában