Hozzátettek a magyar csapat jó szerepléséhez

2 órája

Fiatal zalai atléták címeres mezben

A horvát fővárosban rendezték meg az U16-os korosztály öt nemzet atlétikai válogatott viadalát, melyen három zalai versenyző is helyet kapott a magyar csapatban.

Kerkai Attila

A három zalai fiatal, balról Nyári Attila Antal, Nagy Roland és Tihanyi Zsombor.

Fotó: zh

Két Zalaszám-ZAC atléta  és egy KVDSE-sportoló képviselte  az egerszegi, illetve a keszthelyi  színeket Magyarország U16-os  korosztályos válogatottjában, amely Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, és Csehország legjobbjaival  csatázhattak.  Az egerszegi Nyári Attila Antal 300 méteres gátfutásban új egyéni csúccsal a harmadik helyet szerezte meg 40,04 teljesítménnyel. A  dobogó harmadik fokára állhatott fel Nagy Roland is aki súlylökésben 15,98 eredményével szerezte meg a bronzérmet. A keszthelyi Tihanyi Zsombor a 100 méteres gátfutásban  vívta ki a válogatottságot és 13.20 mp-es egyéni csúccsal a második helyen érkezett célba. 

A magyar   válogatott 431,5 ponttal a második helyen végzett az öt nemzet  versenyében és elmondható, hogy ehhez  a zalai fiatalok is nagyban hozzájárultak. 

Felkészítők: Csiszár Attila, Bognár Szabolcs (Zalaszám-ZAC), Csikós József (Keszthelyi VDSE). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában