Kiélezett és sima győzelmek

2 órája

Horvát és német siker az egerszegi teke világkupán

Szombat este befejeződött a Zalaegerszegen zajló 35. klubcsapatok teke világkupája, amely a nőknél horvát, a férfiaknák német sikert hozott.

Kerkai Attila

Sokáig a kék mezes Rosice csapatának állt a zászló a női fináléban, de a hajrában a horvátok (sárgában) fordítottak és nyerték meg a világkupát. 

Fotó: Pezzetta Umberto

Egész heti  beszámolóinkban már tájékozódhattak az esemény alakulásáról. Magyar csapat nem jutott  a négyes döntőbe, szombaton pedig már a helyosztókat rendezték az egerszegi Városi Sportcentrumban. 

Az ötnapos  viadal  csúcspontját jelentették a döntők, de előbb mindkét nem küzdelmében a bronzcsatákat rendezték meg. A nőknél a 3. helyért  kiírt találkozón az osztrák BBSC Wien nyert  a szlovén KK Kamnik ellen: 5:3 (3431-3404). Az ezt követő női fináléban a címvédő horvát  KK Mlaka és a cseh KK Slovan Rosice csapott össze. Sokáig a Rosice együttesének állt a zászló, de az utolsó párokban a rijekai együttes hatalmas hajrával megfordította a találkozót és mindössze öt fa döntött a javára: 5:3 (3460-3455). 

A szombat délutáni programban aztán következtek a férfiak. Természetesen előbb a bronzmeccset rendezték meg, amelyben az olasz KK Neumarkt és a horvát KK Zapresic találkozott. A mérkőzés  4:4-es döntetlent hozott (faarány: 3762-3713), de a belső pontokkal (13:11) az olaszok ünnepelhettek. Ráadásul azt is, hogy a korábban az  egerszegi  ZTK-FMVas csapatában évekig játszó Kiss Tamás 741 fával abszolút pályacsúcsot ért el az egerszegi  tekecsarnokban. 

Szombaton este következett a férfiak döntője, amely viszont a korábbi találkozókkal ellentétben már sokkal simább győzelmet hozott. A német SKV Rot Weiss Zerbst ugyanis 8:0 (3911-3667) arányban nyert a szlovák SK Zeleziane Podbrezova ellen.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában