Vasárnapi derbi következik

2 órája

Rangadó Teskándon - újabb "nagyágyút" kapnának el

Nem maradunk rangadó nélkül a labdarúgó Zala vármegyei bajnokság I. osztályában a 11. fordulóban sem. Merthogy rangadó lesz a vasárnapi Technoroll Teskánd - ZTE FC II. mérkőzés, ez nem lehet kérdéses.

Kerkai Attila

Garai Viktor, a teskándiak kapusa figyeli a kapuja előtti eseményeket a Csesztreg elleni nemrégiben lezajlott rangadójukon. Azon nyertek, a kérdés az, hogy mennyire lesz dolga a ZTE FC II. ellen a kapusnak

Fotó: Szekeres Péter

A Zala vármegyei bajnokság legutóbbi, 10. fordulója is tartogatott rangadót, nem is egyet. Ami közös ezekben, hogy szinte mindegyik döntetlennel ért véget. A Teskánd viszont Zalaszentgróton nyert, amivel fellépett a tabella harmadik helyére, s innen várhatja a vasárnapi, az éllovas ZTE FC II. elleni találkozóját. 

rangadó
A fehér mezes ZTE FC II. csapata edzőjük szerint is komoly kihívás előtt  áll. Rangadóra készülnek
Fotó: Pezzetta  Umberto

Ahogy múlt heti beharangozónkban is írtuk, egyelőre a tabellán elfoglalt helyezéseket úgy is kell nézni, hogy sok még az elmaradt, le nem játszott találkozó. De... Az erőviszonyok azért már kezdenek kirajzolódni a bajnokság félidejéhez közeledve. Ha csak a számokat nézzük, akkor a bajnokság pillanatnyilag legjobb formájában lévő csapata a Technoroll Teskánd, amely hat mérkőzés óta nem vesztett pontot, és továbbra is, egyedüliként a mezőnyben, veretlen. Ilyen mutatóval senki más nem rendelkezik, a vesztett pontok tekintetében pedig a Teskánd lenne a tabellaelső.

Nincs titok Teskándon

A Kovács Imre edző vezette Teskánd két fordulóval korábban már elkapott egy nagyágyút, a bajnok Csesztreget, most jöhetne a másik ilyen csapat, hiszen a fiatalokból álló ZTE FC II. szintén bajnokesélyes. A teskándi "titokról" kérdeztük a szakvezetőt, aki persze nem tudott titkokról... 

- Nincs semmi titok, a nyár óta eltelt időben nagyon jó a játékosok hozzáállása - válaszolta a felvetésre Kovács Imre. - Mindez most is  megvan közöttünk, nyilván vannak munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok, de aki csak tud, ott van edzésen. Tehát nincs titok, és azt mondom, hogy még ennél is jobbak vagyunk. A keret nem gyengült a legutóbbi bajnokság óta, nincsenek sérültek és a hangulat is jó. Ám még mindig nem nyújtották azt a fiúk, amit elvárok tőlük. Most viszont nagyon remélem, hogy végre már ez is meglesz, a ZTE FC II. elleni meccsen. 

Háromesélyes a rangadó

Nos, ezzel a mondattal Kovács Imre szinte üzent az ellenfélnek. Ugyanakkor a következő mondattal levette játékosai válláról a terhet... 

 - A ZTE II. csapata az esélyes, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát - jelezte a szakvezető. - A célunk természetesen az, hogy megverjük őket, de ha kikapnánk, tulajdonképpen az a papírforma része lenne. A mostani megyei mezőnyben több olyan párosítás van, amire ráillik a háromesélyes jelző, a vasárnapi meccs is ilyen lesz. 

Ami a vasárnapi vendéget illeti, a ZTE FC II. vezeti a tabellát, a legutóbbi fordulóban viszont pontokat veszített a Szepetnek elleni döntetlenjével. Az együttes vezetőedzője, Horváth "Pipszi" Gábor jó meccsre számít, egy jó ellenféllel szemben. 

A ZTE FC II. pontot akar

- A Teskánd rutinos és fiatal játékosokból álló csapat, keretükben sok a ZTE-nevelésű futballista, és egy kiváló edző készíti fel őket - hangzott helyzetértékelése a rangadó előtt. - Tudjuk, hogy Kovács Imre többször is megnézte már csapatunk mérkőzéseit. Szeretnénk a saját legjobbunkat nyújtani a vasárnapi találkozón, mi is úgy készülünk, hogy igazi kihívás előtt állunk. Azzal lennék elégedett, ha a meccs első percétől kezdve a csapat azt nyújtaná, amit tud. Nehéz mérkőzés előtt állunk, szeretnénk legalább ponttal távozni Teskándról. 

A hétvégi program 

  • Szombat 14.00: Zalakomár ESE Zalakaros - Hévíz SK, Gyenesdiás - Semjénháza, Magnetic Andráshida TE - Csesztreg, Lenti TE - Zalaszentgrót, Clean Medic Zalalövő - Kiskanizsai Sáskák.
  •  17.00: Szepetnek - Tarr Andráshida. 
  • Vasárnap 14.00: Technoroll Teskánd - ZTE FC II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában