Keleti oldal, nyugati oldal: gólt kell lőni!

2 órája

Szendrei Norbert, a ZTE FC csapatkapitánya hazatér Nyíregyházára (videóval)

A két, egymástól legtávolabbi együttes találkozik vasárnap (13.00), hiszen a legnyugatibb a legkeletibb vendége lesz. A sportág labdarúgás és az NB I.-ben ennél távolibb párosítás jelenleg nem létezik. A ZTE FC csapatkapitánya, Szendrei Norbert hazatér vasárnap Nyíregyházára, hiszen 12 éves koráig ott élt.

Kerkai Attila

Valószínűleg a ZTE FC csapatkapitánya, Szendrei Norbert (a héttérben, kékben) is úgy van vele, mindegyki, csak gólt lőjön csapatukból. Akár Dénes Csanád Vilmos, akiben szintén benne van ez...

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kisvárda kiesésével és a Nyíregyháza felkerülésével a nyírségiek lettek a keleti "végek" őrzői az hazai futball élvonalában. Nyíregyházára pedig igazán ünnepi köntösben köszöntött rá ismét az NB I., ugyanis vadonatúj stadionba költözhetett az újonc, amit eddig rendre megtöltenek a nézők. A ZTE FC csapatára tehát ilyen hangulat vár. 

ZTE FC
Yohan Croizet (jobbról), a ZTE FC játékosa a Győr ellen betalált, vezetett ezzel csapata, de nem jött a második egerszegi gól. 
Fotó: Pezzetta Umberto


Az örökmérleg a ZTE FC javára billen

A két csapat eddigi élvonalbeli múltja összesen 20 mérkőzést takar, az első (1980) és az eddigi legutolsó (2010) között harminc év telt el. A mérleg a ZTE FC-re nézve kedvezőbb (8 győzelem, 9 döntetlen, 3 Nyíregyháza siker), Nyíregyházán viszont a hazaiak állnak jobban a 3 sikerükkel és 6 döntetlennel. A ZTE FC a legutóbbi mérkőzését megnyerte Nyíregyházán 2009-ben, amikor 4-0-ra diadalmaskodott.
A mostani mérkőzést a Nyíregyháza várja kedvezőbb helyzetből, hiszen eddig 10 pontot szerzett, míg a ZTE FC 7-et, ennél fogva Tímár Krisztián együttes áll jobban. Ugyanakkor a legutóbbi két találkozójukat (Újpest, DVTK) elveszítették, de bízhatnak a hazai pályában és erre is kitért vezetőedzőjük.
- Remélem megint telt ház lesz, számítunk a szurkolóinkra, sokat jelent, hogy mögöttünk állnak és buzdítanak bennünket - nyilatkozta Tímár Krisztián a klub honlapján. - Szükség lesz rájuk, mert a Zalaegerszeg jó játékot játszik, sok helyzetet dolgoznak ki, jól mennek át támadásba, és ha jobban használnák ki a helyzeteiket, előrébb állnának a tabellán. 

Nehéz meccsre számít Márton Gábor


Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője, amikor megkerestük elismerte nem állnak jól a góllövéssel, ezért is van a csapatnak kevesebb pontja. Aztán kitér arra, amit kollégája is említett: sok néző várható. 

- Nyíregyházán most fociőrület van, sok néző van a meccseken, de a futballnak ez is a lényege. Aki pedig ilyen hangulatban nem tud futballozni, az keressen más sportágat magának. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízunk a csapatban - jegyezte meg a ZTE FC szakvezetője. 

Szendrei Norbert hazatér

A ZTE FC csapatkapitánya, Szendrei Norbert pedig hazatér. Lehet, kevesen tudják, hogy Nyíregyházán született, és onnan került később a Bp. Honvéd akadémiájára, majd lett a felnőtt csapat tagja, aztán játszott Fehérváron, 2022 óta pedig a ZTE FC alapembere a 24 éves, sokoldalú labdarúgó. Három vereség után érkezik csapatával Nyíregyházára. 

- Három vesztes mérkőzés után is pozitívan kell előre tekinteni, hiszen azzal nincs gond, hogy esetleg bárkit is motiválni kellene - válaszolta arra a felvetésre, hogy csapatkapitányként kellett-e lelkesíteni társait az újabb bajnoki előtt. Hisszük, hogy működni fog előbb-utóbb minden és az eredmények is jönnek majd. Az sokkal rosszabb lenne, ha mondjuk gyenge futball után jöttek volna a vereségek. 

Rá kell lőni még egy gólt

A nyíregyházi kötődése pedig most aktuális, ugyanis hazatér szülővárosába. 

- Enbékettes meccseken voltam gyerekként labdaszedő, nekem csak pozitív élményeim vannak Nyíregyházáról és örülök, hogy visszajutottak az élvonalba - említette Szendrei Norbert. - Természetesen beszélek ismerősökkel, a tévében követem a Szpari mérkőzéseit és tudom, hogy nagyon jó hangulatú mérkőzéseket rendeznek az új stadionban. Vasárnap szervezettnek kell lennünk hátul és tíz mérkőzés után jó lenne kapott gól nélkül lehozni egy meccset. Azt látjuk, érezzük, hogy jó a játékunk, de eredményesebbnek kellene lennünk elöl. Ez meg is lett volna, ha a korábbi mérkőzéseinken, amikor vezettünk, rá tudtunk volna még lőni egy gólt az előnyre. Azt gondolom, hogy össze kell már jönnie nekünk is valami jó eredménynek. 

A 11. forduló mérkőzéseit rendezik a hét végén az NB I.-ben, vagyis zárul az első kör.

És akkor a 2009. november 21-én, Nyíregyházán rendezett utolsó NB I.-es Nyíregyháza-ZTE FC (0-4) találkozó összefoglalója. A ZTE FC góljait a triplázó Artjom Rundnevs és Darko Pavicevic szerezte. 

Jó szórakozást a megtekintéshez! 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában