Két zalai érem az ifjúsági B korosztályban

2024.10.08. 11:29

Takács Nóra (ZJSE) országos bajnok

Zalaegerszegi siker is született a Szegeden megrendezett cselgáncsozók ifjúsági B országos bajnokságán. Takács Nóra, a Zalaegerszegi Judo SE versenyzője országos bajnoki címet szerzett.

Kerkai Attila

Jobbról a bajnoki címet szerzett Takács Nóra (ZJSE), mellette a bronzérmes Pirbus-Gróf Nóra (N. Judo Klub-Röntgen Kanizsa)

Fotó: ZH

A Szegeden megrendezett ifjúsági B országos bajnokságon 84 egyesület, 218 versenyzője lépett tatamira, köztük a Zalaegerszegi Judo SE , a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa és az NTE 1866 sportolói. Zalai szempontból két érem született, hiszen Takács Nóra (ZJSE) a -40 kg-os súlycsoportban négy ippon győzelemmel nem talált legyőzőre és magyar bajnok lett! Ugyanebben a súlycsoportban versenyzett Pirbus-Gróf Nóra (N. Judo Klub-Röntgen Kanizsa), aki szintén dobogóra állhatott, hiszen a bronzérmet szerezte meg. 

A zalai versenyzők közül -48 kg-ban Volner Panna (ZJSE) az ötödik helyen végzett, a +70 kg-ban Köveskáli Zója (N. Judo Klub-Röntgen Kanizsa) a hetedik helyen zárt, az 57 kg-ban Orbán Noémi (NTE 1866) szintén hetedik lett. 

A ZJSE dobogósai a nyílt regionális versenyen, amit szintén Szegeden rendeztek meg. Balról Sőtér Sára és Bános Lili, jobbról Verebi Ádám és edzőjük, ifj. Nagysolymosi Sándor 
Fotó: ZJSE

Szegeden nem csak az ifjúsági ob-t rendezték meg, hanem a Csaba Béla Emlékversenyt, az Első Beton Kupát és a Diák A-B-C, valamint serdülő nyílt regionális versenyt is. A Zalaegerszegi Judo SE 6 versenyzővel képviseltette magát a versenyen.

A ZJSE versenyzőinek eredményei. Diák B, 36 kg: 5. Takács Anna. Serdülők. 52 kg: 2. Sőtér Sára, 3. Bános Lili. 73 kg: 3. Verebi Ádám. 

Edzők: Sándor Nagysolymosi, Varga Zoltán, Judith Korpos , Márton Tibor, Kiss Zoltán (ZJSE), Hóbár-Horváth Edina és Hóbár Péter ((N. Judo Klub-Röntgen Kanizsa), Mester Józsefné és Mester Marcell (NTE 1866).  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában