Szép zalai siker a serdülő cselgáncsozóknál

3 órája

Tamás Norina országos bajnok lett

Az Egerben rendezett serdülő korú cselgáncsozók országos bajnokságán jutott arany Zalába is. Méghozzá a nagykanizsai Tamás Norina révén (Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa).

Kerkai Attila

Tamás Norina (középen), aki bajnok lett, balról Szabó Villő, jobbról Szalai Nóra.

Fotó: ZH

A serdülő országos bajnokságon 66 egyesület, 257 versenyzője regisztrált, s ott voltak a mezőnyben a zalai klubok képviselői is. A Zalaegerszegi Judo SE öt versenyzővel képviseltette magát. Az éremszerzésre esélyes Volner Panna sajnos betegség miatt kihagyni kényszerült a versenyt, klubtársai közül Bános Lili (-52 kg) és Verebi Ádám (-48 kg) egyaránt a hetedik helyen végzett. 
A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa csapata viszont három érmet is hazahozhatott, méghozzá mindhárom medálból egyet-egyet. A legfényesebb érem a Tamás Norina (+70 kg) nyakába került, hiszen a kanizsai versenyző megnyerte súlycsoportja küzdelmeit. Társai közül Szabó Villő (-36 kg) a második, Szalai Nóra (-40 kg) a harmadik helyen végzett. Nagy Noel (-38 kg) hetedikként zárt. 
Edzők: Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Korpos Judith, Márton Tibor (JSE), Hóbár-Horváth Edina, Hóbár Péter (NJK-Röntgen Kanizsa). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában