Vármegyei foci

5 órája

Tartja a lépést a Hévíz a ZTE FC II-vel az I. osztályban

A hét végén a 11. fordulót rendezték a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A ZTE II idegenben nyert rangadót és jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbra is az élen áll az idei szezonban.

Zaol.hu

A ZTE FC II (kékben) idegenben négy gólt szerezve nyert a Teskánd ellen

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakomár-Zalakaros–Hévíz 0–3 (0–1)
Zalakomár, 50 néző. Jv.: Farsang B.
Zalakomár-Zalakaros: Dömötör – Takács, Neubauer, Szőke, Tinó, Horváth J., Madarász F. (Madarász Z.), Bagó, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Hévíz: Paksy – Filó (Nagy D.), Tóth I., Szindekovics, Bontó (Sabján), Kustán, Erdősi (Rózsás), Huszár, Damina (Nyári), Fábián, Iberhart. Edző: Damina László.
A vendégek jól használták ki az adódó lehetőségeiket, és megérdemelten nyerték a találkozót.
Gólszerzők: Szindekovics (2), Huszár.
Jók: Dömötör, Horváth J., ill. az egész csapat.

Kinizsi Gyenesdiás–Semjénháza 2-2 (2-1)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Lapath D.
Gyenesdiás: Vajda – Sipőcz, Nagy G., Zsiga, Czafit, Tarnóczai (Kiglics), Besze (Fehér), Szabó G. (Karancz), Szekér, Szabó M. (Molnár), Csák. Edző: Kocsis Norbert.
Semjénháza: Németh – Novák, Horváth P., Dobri (Pál B.), Hompó (Earles Matthew), Pál M., Horváth K., Ribarics, Szilárd, Baglady M., Baglady K. Edző: Keszei Ferenc.
A Gyenesdiás két gyors góllal megszerezte a vezetést. Hamar érkezett a vendégek részéről a válasz és szépítettek. A hajrában a Semjénházának sikerült felállnia szorult helyzetéből és egyenlítettek.
Gólszerzők: Sipőcz, Csák, ill. Horváth K., Hompó.
Jók: senki, ill. Németh, Horváth K.
Kiállítva: Molnár (90., Gyenesdiás).

SZUBJEKTÍV

Kedves semjénházaiak!

Köszönjük nektek, hogy több évtized után elhoztátok térségünkbe Keszei Ferenc edzőt. Nagyon szerettük őt, amikor a Keszthelyt irányította. Úgy érzem, nem tudjátok ki is ül nálatok a kispadon. Ha egy ilyen ember azt mondja legyetek sportszerűek a pályán, akkor azt úgy is gondolja! Ha azt mondja, fussatok, akkor a nyelvetek a földig lógjon! Ha arra szólít fel, küzdjetek, akkor szántsátok fel a pályát, hogy újra kelljen füvesíteni! Meg kell becsülni az ilyen tudással rendelkező helyi szakembereket, hogy új színt hozzanak beszürkült vármegyei labdarúgó-bajnokságunkba! Sok sikert!

Góth Imre

Magnetic Andráshida TE–Csesztreg 0–1 (0–1)
Zalaegerszeg-Andráshida, 60 néző. Jv.: Lakics P.
Andráshida TE: Czirjék – Péhl, Karvalics, Tóth D. (Baksa), Szabó P., Bognár (Szemes), Szabó M. (Anti), Cséber (Benczik), Cserép, Németh K. (Kalamár), Igazi. Megbízott edző: Agg Zoltán.
Csesztreg: Gergő – Lovrencsics (Póczak), Szabó K., Németh G. (Könye Balla, Kovács E.), Biharvári, Nagy N., Kiss B. (Őri Cs.), Orbán, Elek, Németh D., Tóth B. (Őri M.). Edző: Tamás Tamás.
A helyzetét jól kihasználó Csesztreg elvitte a három pontot Andráshidáról, a mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Az esélyesebb vendégek ellen tisztességesen helytálltak a hazaiak.
Gólszerző: Kiss B.
Jók: Szabó P., Bognár, ill. Elek, Kiss B., Szabó K., Orbán.
Kiállítva: Póczak (69., Csesztreg).
U19: Letenye–Csesztreg 5–1.

Lenti TE–Zalaszentgrót 1–3 (0–1)
Lenti, 150 néző. Jv.: Baranyai R.
Lenti TE: Kiss B. – Mentes (Gortka), Simonfalvi, Nagy B., Sárkány (Pál), Bertalics, Völgyi, Ritlop, Takács, Varga M. (Kondákor), Horváth B. (Pálinkás). Edző: Völgyi Márk.
Zalaszentgrót: Osbáth (Farkas T.) – Jóna, Nikitscher (Kulcsár), Doszpoth, Fülöp, Horváth S., Kovács L. (Székács), Kovács P., Czibor, Vajda, Horváth D. Edző: Bencze Péter.
Paprikás hangulatú, szabálytalanságokkal tarkított mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot.
Gólszerzők: Nagy B., ill. Doszpoth, Fülöp, Kovács L.
Jók: Kiss B., Simonfalvi, Sárkány, ill. az egész csapat.
Kiállítva: Bertalics (80., Lenti TE).
U19: Lenti TE–Zalaszentgrót 3–0.

Szepetnek–Tarr Andráshida SC 3–2 (1–2)
Szepetnek, 80 néző. Jv.: Varga P.
Szepetnek: Szekeres – Losonczy, Schuller, Szabó B. (Üst), Csavari, Dömötör, Kobra (Nagy T.), Kocsis (Szilveszter), Orsós (Pál), Kolman, Bános. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Pálfi), Czene, Jándli, Soós, Nagy-Palócz (Ebedli), Pataky, Vígh, Sipos (Török), Gulyás, Cseke. Játékos-edző: László Dávid.
Ismét villanyfényes bajnokit rendeztek a Harmat János Sporttelepen, ahol a házigazda - tabellán kilencedik - Szepetnek SE együttese a középmezőny derékhadához „csatlakozni” akaró Tarr Andráshida SC-t fogadta. A mérkőzés lényegre törőbben nem is kezdődhetett volna, hiszen a hazai Kobra György találatára lényegében azonnal érkezett is a válasz a hidai Czene Mátyás révén. S hogy a fordulat még teljesebb legyen, a meccs 31. percében Soós Dominik már az ASC számára szerezte meg a vezetést. Aztán ebből a Szepetnek SE-nek amilyen második félideje kerekedett, azt látva a hazai szimpatizánsok aligha bánják, miként is alakult a találkozó. A következő felvonásban ugyanis Szilveszter Sándorék mindent beleadtak, az említett játékos lényegében gyorsan, az 54. minutumban egalizált. Időnként továbbra is gördülékeny támadásokat vezethettek a dél-zalaiak, de az igazi csattanó a mérkőzés utolsó pillanataiban következett: szó szerint történt így egy eset a vendégek büntetőterületén belül és már a ráadásban a tizenegyest Szilveszter gólra váltotta, ezzel összességében a harmadik szepetneki találat három pontot is ért. A kimondottan élvezetes meccshez szükség volt mindkét fél futballjára, a Szepetnek pedig az utóbbi hetekben felvonultatott lényegében minden olyan eredményt, melyre felkaphatták fejüket a vármegyei fociért rajongók: a futballsors pedig ezúttal Nagy Tamás legénységének kedvezett.
Gólszerzők: Szilveszter (2, egyet 11-esből), Kobra, ill. Czene, Soós.
Jók: Szilveszter (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Czene.
Kiállítva: Soós (93., Andráshida SC).

Technoroll Teskánd–ZTE FC II 0–4 (0–0)
Teskánd, 200 néző. Jv.: Major Zs.
Teskánd: Garai – Gyarmati, Kiss P., Boronyák (Kiss D.), Gájer (Csongár), Ferenczi (Csonka), Szökrönyös (Szekeres), Bresztovszky, Major (Bakos), Bedő, Penczák (Szabó B.). Edző: Kovács Imre.
ZTE FC II: Barbarics – Cubrilo, Rózsa, Vogyicska, Deme (Szindekovics), Szabó B. (Molnár K.), Király (Wolf), Mulasics (Ferenczy), Bodrogi (Mecséri), Györe (Vert), Krajcsovics. Edző: Horváth Gábor.
A ZTE II élt a szabályok adta lehetőséggel, és három játékost is a kezdőben jelölt az NB I-es keretből. Ennek ellenére az első félidőben akár kétgólos előnyt is szerezhetett volna a Teskánd, de egy elmaradt büntető és egy tévesen érvénytelenített gól ezt nem tette lehetővé. A második játékrészben az első gól után fölénybe kerültek a vendégek, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
Gólszerzők: Krajcsovics, Király, Molnár K., Mulasics.
Jók: Kiss P., Boronyák, Gájer, ill. Vogyicska, Cubrilo, Krajcsovics.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában