Vármegyei foci

2 órája

Teskándi siker a rangadón, fordulatos meccs Szepetneken az I. osztályban

A Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának 9. fordulójában a Technoroll Teskánd nyerte meg a Csesztreg elleni rangadót. Szepetneken is fordulatos mérkőzést játszottak, amit a Zalaszentgrót nyert meg, Hévízen pedig gólszüretet hozott a hónap első szombatja.

Zaol.hu

Ez egy veszélyes szituáció volt, a teskándi Penczák Márk rúgná el a labdát, a csesztregi Elek Zsolt fejelne...

Fotó: Szekeres Péter

Szepetnek–Zalaszentgrót 3–4 (2–1)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Szepetnek: Bocskai – Üst, Losonczy, Schuller, Szabó B., Csavari, Dömötör, Szilveszter, Kobra (Nagy T.), Bilák (Pál), Bános. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Nikitscher (Pintér), Doszpoth, Kovács-Braun (Vajda), Fülöp, Horváth S., Kovács L., Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Ha a Szepetnek együttese legyőzi ellenfelét a nagykanizsai műfüvesen rendezett bajnokin, melyen a Zalaszentgrót volt az ellenfele, a vendégek játékerejét illetően értékmérő győzelmet könyvelhetett volna el a bajnokság során. Az első negyedóra végéhez közeledve meg is szerezték a vezetést a találkozó egyes periódusban kimondottan élő Dömötör Csaba révén, a szentgróti szögletek azonban eredményre vezettek, érkezett is az egyenlítés Jóna Bence által. Tudta tartani sorait azonban a hazai együttes, bár szabálytalanságok azért be-becsúsztak, melyek alkalmával a szentgrótiak presszionálták is a játékvezetői ténykedést. Paprikássá is vált kissé a hangulat, ebből kerekedett egy szepetneki tizenegyes is, melyet Kobra György értékesített. Már a szünet kezdő pillanataiban jártunk, amikor a ZVFC kispadjáról Kovács Dominik jutott a kiállítás sorsára vehemens véleménynyilvánításával, a második játékrészt azonban lehiggadt együttesek várták. A meccs második Dömötör-gólja egy remek akció után született, 3-1 már tekintélyes előnynek volt elkönyvelhető. Ha Nagy Tamás játékos-edző tanítványai elhiszik, hogy a találkozót megnyerhetik, bizonyára okosan lemenedzselik a még hátralevő fél órát. Viszont érezni lehetett, az újítani képes vendégek, ha megszerzik második góljukat, még nem könnyű percek elébe nézhetnek a vendéglátók. A Zalaszentgrót büntetőből ezt meg is tehette a 74. percben, s volt még hátra annyi, hogy Bencze Péter legénysége nem csupán egyenlített, de Fülöp Soma vezérletével meg is nyerte a találkozót a hátsó alakzatában fejben teljesen szétesett Szepetnek SE ellen.
Gólszerzők: Dömötör (2), Kobra (11-esből), ill. Fülöp (3, kettőt 11-esből), Jóna.
Jók: Dömötör, illetve Fülöp S. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.
Kiállítva: Kovács D. (45., Zalaszentgrót).
U19: Szepetnek–Zalaszentgrót 2–2.

Zalakomár-Zalakaros–ZTE FC II 0–5 (0–1)
Zalakomár, 150 néző. Jv.: Varga P.
Zalakomár-Zalakaros: Dömötör – Takács Cs., Horváth L. (Neubauer), Horváth J. (Matyovszky), Madarász F., Bagó, Mutter, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz., Tinó (Madarász Z.). Edző: Mutter Attila.
ZTE FC II: Barbarics – Takács (Szabó B.), Rózsa, Deme, Vert (Szindekovics), Wolf, Mulasics, Bodrogi, Györe (Mecséri), Meidl (Ferenczy), Molnár K. (Nagy Á.). Edző: Horváth Gábor.
A vendégek uralták végig a mérkőzést, és megérdemelten vitték el a három pontot.
Gólszerzők: Bodrogi (2), Györe, Mecséri, Mulasics.
Jók: Dömötör, Horváth J., ill. az egész csapat.
Kiállítva: Madarász Sz. (51., Zalakomár-Zalakaros).

Magnetic Andráshida TE–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kondákor M.
Andráshida TE: Czirjék – Kaprinai (Anti), Péhl (Kalamár), Karvalics, Tóth D. (Baksa), Szabó P., Bognár, Cséber, Cserép (Rohonczy), Németh K., Igazi. Edző: Szabó II Zsolt.
Kiskanizsa: Parragi – Jagarics, Rákhely, Kotnyek, Dolmányos, Petánovics, Takács, Horváth G. (Pataky), Dömötör, Ötvös, Füzesi (Szmodics). Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Az első perctől kezdve az ATE lépett fel támadólag, a Kiskanizsa főleg a védekezés megszervezésére koncentrált. A betömörülő vendégvédelem jól állta a rohamokat az első félidő első felében, a játékrész közepétől azonban egyre nagyobb fölényben futballoztak a hazaiak. Az ATE támadásait a szünet előtt siker koronázta, két perc alatt kétszer is betaláltak, előbb Cserép László, majd Péhl Kristóf volt eredményes. Szünet után feljebb tolta a védekezését a Kiskanizsa, bátrabb játék jellemezte a vendégeket, sőt, egy nagy helyzetüket követően Czirjék mentette meg a hazaiakat a góltól. A második játékrész kiegyenlítettebb volt, de az ATE továbbra is kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és a találkozó végéhez közeledve Kalamár fejese révén háromgólosra növelte a különbséget. Összességeben a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak egy nagyon sportszerű, és szimpatikus futballt játszó Kiskanizsával szemben, újabb három pontjukkal pedig megszilárdították helyüket a középmezőnyben.
Gólszerzők: Cserép, Péhl, Kalamár.
Jók: Németh K., Tóth D., Kaprinai, Péhl K., ill. Ötvös, Rákhely.
U19: Letenye–Kiskanizsa 7–1.

Lenti TE–Semjénháza 5–1 (1–0)
Lenti, 100 néző. Jv.: Siket L.
Lenti TE: Kiss B. – Kalamár, Kondákor (Végi), Simonfalvi, Sárkány, Bertalics (Pálinkás), Völgyi (Pál), Nagy B., Takács (Mentes), Horváth B. (Gortka), Kiss K. (Varga M.). Edző: Völgyi Márk.
Semjénháza: Earles Matthew – Novák, Horváth P., Horváth K., Hompó, Pál, Ribarics, Szilárd, Szilágyi, Baglady, Sámi (Sifter). Edző: Keszei Ferenc.
Küzdelmes első félidőben a több helyzetet kialakító hazai csapat megérdemelten szerezte meg a vezetést. A második játékrészben szép támadásokat vezető hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a találkozót a jól küzdő vendégcsapat ellen.
Gólszerzők: Takács (2), Völgyi, Nagy B., Pálinkás, ill. Baglady.
Jók: Takács, Völgyi, Nagy B., Kalmár, ill. Ribarics, Szilágyi, Novák, Horváth K.
U19: Lenti TE–Semjénháza 9–1.

Technoroll Teskánd–Csesztreg 3–1 (1–0)
Teskánd, 150 néző. Jv.: Tóth A.
Teskánd: Garai – Gyarmati, Kiss P., Gájer, Ferenczi, Bresztovszky, Major, Bedő, Boronyák (Kiss D.), Penczák (Bakos), Szabó B. (Szökrönyös, Szekeres). Edző: Kovács Imre.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics (Biharvári), Szabó K., Németh G. (Orbán), Őri Cs., Nagy N., Kiss B., Őri M., Elek, Németh D. Edző: Tamás Tamás.
Felázott talajú pályán két jó csapat igazi rangadót vívott egymással. A 64. perc után kiállítás miatt emberhátrányban játszó hazaiak hatalmasat küzdve a 86. és a 90. percben szerzett gólokkal teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot. A mérkőzést a 92. percben egy vendég kiállítás zárta le.
Gólszerzők: Gájer (2), Ferenczi, ill. Nagy N. (11-esből).
Kiállítva: Bedő (64.), ill. Biharvári (92.).
U19: Teskánd–Csesztreg 4–0.

Clean Medic Zalalövő–Kinizsi Gyenesdiás 3–1 (1–1)
Zalalövő, 70 néző. Jv.: Hegedüs M.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Őr (Agg), Bekes, Kellner, Sonkoly (Radics), Cseresnyés (Berkovics), Tóth B. (Mesics), Földvári, Horváth D. (Sipos). Edző: Ostrom János.
Gyenesdiás: Vajda – Fehér (Tarnóczai), Zsiga (Kiglics), Molnár Zs., Szekér, Karancz (Czafit), Csák, Besze (Fellner), Szabó M., Nagy G., Szabó G. (Bertók). Edző: Kocsis Norbert.
Feledhető első félidőt produkáltak a csapatok, sok-sok hibával tarkított összecsapáson a játékrész hajrájában történt gólváltás. Szünet után a cserék által feljavult a hazai csapat játéka, és két egymást követő gyors góllal eldöntötte a mérkőzést.
Gólszerzők: Kellner (2), Cseresnyés, ill. Nagy G.
Jók: Földvári, Bekes, Kellner, ill. Vajda.
U19: Zalalövő–Gyenesdiás 1–3.

Hévíz–Tarr Andráshida SC 9–0 (4–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Lapath D.
Hévíz: Paksy (Lucz) - Fábián, Huszár (Sabján), Kustán, Iberhart (Rózsás), Szindekovics (Nyári), Tóth I., Bontó (Buza), Nagy D., Filó (Damina), Erdősi. Edző: Damina László.
Andráshida SC: Boczkó (Molnár M.) - László (Sipos), Fábián K. (Büki), Czene, Jándli, Soós (Kustán), Nagy-Palócz, Vígh, Kiss (Török), Gulyás, Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
A mérkőzés elején a jól kezdő hazaiak negyed óra alatt háromgólos előnyre tettek szert. Ezt a szünetig Bontó eggyel megtoldotta. Fordulás után is támadásban maradt a Hévíz, és további gólokkal terhelte meg a vendégek hálóját. A mezőnyben helyenként tetszetősen játszó Andráshida ellen megérdemelt hazai győzelem született a sportszerű mérkőzésen.
Gólszerző: Erdősi (4), Bontó (2), Filó (2), Nagy D.
Jók: egész csapat, ill. Jándli.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában