Jöhetett a Novy Bor

2 órája

Bravúros Tuxera Aquaprofit NSK-győzelem

A 39. Sakk Klubok Nyílt Európa Kupájában a 4. fordulót rendezték a szerbiai Vrnjacka Banja településen. A magyar Szuperliga-bajnok Tuxera Aquaprofit NSK együttese a török Bayegan Pendik CSC-vel mérkőzhetett.

Zaol.hu

A Tuxera Aquaprofit NSK színeiben versenyző Gledura Benjamin is győzött a törökök ellen.

Fotó: MTI

A kanizsai sakkozók bravúrosan szerepeltek az isztambuliak ellen. A Tuxera Aquaprofit NSK bajnokcsapata igazi rangadót vívhatott a negyedik helyre rangsorolt törökországi székhelyű riválisával szemben. Az isztambuli Bayegan Pendik csapatának mind a hat játékosa magasabb Élő-ponttal rendelkezett a kanizsaiakénál. 

Tuxera Aquaprofit NSK
Gledura Benjamin is nyert a kanizsaiak közül 
Fotó: MTI

Az éltáblán például két olimpiai bajnok csatázott egymással Pavel Eljanov és Bu Xiangzhi személyében. Eljanov nyert, rajta kívül sikerült ez Gledura Benjáminnak és Ihor Samunenkovnak is, Andrei Volokityin, valamint Antal Gergely pedig remizett.

A 4:2-vel a nagykanizsai együttes egy jóval esélyesebb csapatot győzött le, így négy kör után hibátlan teljesítményével a harmadik helyen állt. A bravúros siker után egy még erősebb ellenfél, a 3. helyen kiemelt cseh Novy Bor gárdája következett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában