A ZTE FC II három pontra növelte előnyét

2 órája

Vármegyei I. osztály – Bombameglepetés Hévízen, gólfesztivál Csesztregen.

Három mérkőzés szombaton, négy találkozó vasárnap, ez a megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi menetrendje. Hogy hivatalosak legyünk, a vármegyei I. osztály szombati találkozóin egy bombameglepetés született, méghozzá Hévízen.

Kerkai Attila

A vármegyei I. osztályban listavezető ZTE FC II. (fehérben) támad a szombat délután rendezett Lenti TE elleni mérkőzésén

Fotó: Szekeres Péter

Arról, hogy ki marad az élen már szombaton dönthettek, hiszen az egyaránt 25-25 pontos ZTE FC II és a Hévíz is ezen a napon lépett pályára. A Zala vármegyei I. osztály mostani sorozata természetesen nem csak e két csapatról szól, de erről is szó lesz kicsit később. 

Szombaton a ZTE C II a jó sorozatot futó, de a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedő Lenti TE-t fogadta. Az egerszegiek már az első félidőben kétgólos előnybe kerültek a kifejezetten kulturált játékot nyújtó Lenti TE-vel szemben, végül 3-0-ra nyertek és kiderült, hogy mindez milyen sokat ért most. 

Hévízen az a Szepetnek volt a vendég, amely két fordulóval ezelőtt éppen a ZTE II ellen ért el Zalaegerszegen mondhatni, hogy bravúros döntetlent, majd az egy héttel ezelőtti fordulóban nyert az Andráshida SC ellen. A szepetneki bombameglepetés pedig szombaton jött, ugyanis a "Szepi" hatalmas meglepetésre 2-0-ra nyert a Hévíz otthonában, amely most lépéshátrányba került a ZTE II-vel szemben. 

A címvédő és ugyancsak bajnokaspiráns Csesztreg szintén hazai pályán látta vendégül a Gyenesdiást. A hazaiak gyorsan megkezdték a gólgyártást, de igazából a második félidőben indultak be. Őri Martin Mihály háromszor is eredményes volt, érthető, hogy ő volt a mezőny legjobbja. A sportszerűen küzdő Gyenesnek a becsületgólra futotta a 8-1-es találkozón. 

vármegyei I. osztály
A Lenti TE (pirosban) és a ZTE FC II. meccsén hazai siker született 
Fotó: Szekeres Péter

A szombati eredmények: 

Hévíz SK - Szepetnek 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kobra (71.), Orsós (95.).  

ZTE FC II - Lenti TE 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Wolf (7.), Szindekovics (31.), Bodrogi (59.). 

Csesztreg - Gyenesdiás 8-1 (3-1)
Gólszerzők: Németh D. (13.), Kiss Bá. (14.), Őri Cs. (44.), Őri M. (50., 56. - 11-esből, 90.), Gerencsér (80.), , illetve Szekér (85.). 

Vasárnap pedig újabb négy összecsapás következik. A Technoroll Teskánd az éllovas ZTE II elleni múlt heti találkozója után ismét hazai környezetben szerepel, hiszen a Tarr Andráshidával felcserélte a pályaválasztói jogot. Az andráshidai pálya füvesítése miatt kímélik a pályatestet, így nem kellett a két csapatnak a hátsó edzőpályán játszania. A vereségek után első győzelmét, majd egy döntetlent elkönyvelő Semjénháza a sereghajtó és még pont nélküli Kiskanizsai Sáskákat fogadja. 

A Zalaszentgrót úgy tűnik, kezd összeállni, vasárnap a Magnetic Andráshida TE ellen játszik odahaza. A szentgrótiak egy szép idegenbeli győzelem után szerepelhetnek újra hazai közönségük előtt és Bencze Péter, a csapat szakvezetője is bízik benne, hogy a várhatóan szép időben sok nézőt vonz majd ez a találkozó. 

- Lentiben egy kimondottan jó csapattal találkoztunk, hiszen olyan játékosok szerepelnek náluk, mint például Simonfalvi Gábor. Nagyon jól játszottunk és szerintem megérdemelten nyertünk 3-1-re - tekintett kicsit vissza is az előző találkozójukra Bencze Péter. - A vasárnapi meccsünkre szerencsére nincs sérült és ugyanúgy készülünk, mint minden hazai összecsapásra, hiszen szeretnénk megszerezni a három pontot. A nyáron három távozó játékost kellett pótolni, ezen felül fiatalítás is a szempontjaink között volt, így idő kérdése is, hogy mikorra állunk teljesen össze. Nálunk fontos a bajnokság is, de a kupában akarunk ismét ott lenni a végén, ehhez fontos állomás volt, hogy például idegenben jutottunk tovább Hévízen. A bajnokságban úgy érzem toronymagas esélyes a ZTE FC II csapata , fiatalokból áll csapatuk, én magam is szurkolok nekik. Viszont mi adjuk nekik mindig az ellenfelet, így számunkra például most az Andráshida TE elleni találkozó is hatpontos lesz. 

Itt érdemes megállni, de Bencze Péter "matekja" teljesen indokolt... Ugyanis, ha ők nyernek az adott ellenféllel szemben, a következő fordulóban a ZTE FC II következik számukra és az erőviszonyok alapján jó eséllyel az egerszegieké lesznek a pontok. A Zalaszentgrót tehát két forduló alatt akár hat ponttal is többet szerezhet az adott riválishoz képest. 

- Eddig ez bejött, vasárnap ezért szeretnénk újra nyerni az ATE ellen is. 

Vasárnap következik: 

Zalakomár ESE Zalakaros - Clean Medic Zalalövő 14.00.
Technoroll Teskánd - Tarr Andráshida 14.00.
Zalaszentgrót - Magnetic Andráshida TE, 14.00. 
Semjénháza - Kiskanizsai Sáskák, 14.00.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában