Bella Mátyás ezüstérmet hozott haza

1 órája

Pap Luca a Zalaszám-ZAC atlétája összetett bajnok

Az utánpótláskorú atléták U14 és U16 többpróba bajnokságán a Zalaszám-ZAC sportolói mindkét korosztályban érmet szereztek.

Kerkai Attila

Csiszár Attila, a Zalaszám-ZAC edzője sikeres tanítványaival, balról Nyári Attila Antal és Bella Mátyás, jobbról Pap Luca

Fotó: ZH

Kecskemétre szinte már visszajárnak a fiatalok, hiszen régóta itt rendezik meg az U14 és U16 korosztályok többpróba bajnokságát. A lányok U14 korcsoportjában a "B" változatban országos bajnoki címet szerzett a Zalaszám-Zac atlétája, Pap Luca 2791 pontos teljesítményével. Csiszár Attila tanítványa minden számában egyéni csúcsot ért el. A korosztályban a fiúk hasonló számában Kálmán Milán 9, helyezést ért el 1747 ponttal.

Zalaszám-Zac
Gyenese Zsófia és László Péter, akik Sopronban értek el sikert 
Fotó: Zalaszám-ZAC

 Az U 16-os korosztály hatpróba versenyében is két Csiszár-tanítvány képviselte a Zalaszám ZAC-ot. A végelszámolásban Bella Mátyás a dobogó második fokára állhatott fel, Nyári Attila Antal pedig az ötödik helyet szerezte meg a kétnapos erőpróbán
Eredmények. U14. Leányok, B változat: 1. Pap Luca (Zalaszám-ZAC) 2791 pont. Fiúk, B változat: 9. Kálmán Milán (Zalaszám ZAC) 1747 pont. Fiúk, A változat: 16. Borbély Barnabás (Zalaszám ZAC) 1489 pont. 

U 16. Fiúk, hatpróba: 2. Bella Mátyás (Zalaszám-ZAC) 3086 pont. 

Még egy hít a Zalaszám-ZAC atlétáitól: a Sopronban megrendezett MVM Sopron Félmaraton - Európa Futás 2024 14 km-es távján László Péter és Gyenese Zsófia alkotta váltó első helyezést ért el 59:14 perces idővel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában