Vasárnap az újonc ellen folytatja Márton Gábor együttese

1 órája

ZTE FC-ETO FC: tizenkét év után újra az NB I.-ben (videóval)

Jó sok idő telt el azóta, hogy a labdarúgó NB I.-ben utoljára lépett pályára győri csapat a ZTE stadionjában. A vasárnapi (15.15) ZTE FC - ETO FC Győr egerszegi összecsapás ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezik, na meg amiatt, hogy a zalaiaknak sikerül-e itthon tartaniuk a három pontot.

Kerkai Attila

Ha valaki feltenné akár csak önmagának is, a "mikor is volt utoljára ilyen?"  kérdést  a párosítással kapcsolatban,  joggal tenné. Jó régen, egészen pontosan 2012. március 31-én járt utoljára az NB I.-ben a ZTE Arénában győri csapat. Akkor 2-0-ra nyert az ETO FC Egerszegen.  Természetesen az NB II.-ben  azóta is találkozott a két csapat, de az élvonalban nem. Azzal nyílt meg az út ehhez, hogy az ETO FC  a nyáron felkerült az NB I.-be. A múltidézésnél maradva, 75 NB I.-es találkozón nézett eddig farkasszemet egymással a két csapat, ebből 28 ZTE- és 30 ETO-siker született a 17 döntetlen mellett.  Amikor a ZTE csapata volt a pályaválasztó, 37 ilyen alkalom volt eddig, ezeken az összecsapásokon 21 egerszegi győzelem született, 7 döntetlen és 9 győri diadal mellett.

zte fc
A ZTE FC védőjét, Csóka Dánielt (középen) ünneplik a társak. A legutóbbi hazai győzelemkor a ZTE Arénában az ő gólja döntötte el a három pont sorsát a Kecskemét ellen. 
Fotó: Szekeres Péter

Pontokra van szükség

A jelent  kettejük között most a vasárnap  jelenti majd. A Borbély Balázs  irányította ETO FC Győr négy vereséggel nyitotta a szezont, de aztán következett négy  veretlen mérkőzése (2 győzelem, 2 döntetlen), így jelenleg  8 ponttal a 9. helyen áll a 7 pontos  ZTE előtt (11. helyezés). A győrieknél a héten   leginkább az  volt a téma, hogy  a nyáron nagy reményekkel  szerződtetett Nenad Lukic-ot az NB III.-as csapathoz irányították, amit sem a játékos, sem pedig a menedzsere  nem akar elfogadni. Az, hogy a háttérben mi áll, csak az érintettek tudhatják. 

A ZTE FC-nek most semmi másra nincs nagyobb szüksége, mint pontokra. Márton Gábor együttese eddigi mutatott játéka  alapján előrébb is tarthatna, de hadilábon állt a góllövéssel. A válogatott szünet előtti két fordulóban  vereséget szenvedett a csapat, de úgy a DVTK otthonában, mint idehaza az Újpest ellen alakulhatott volna éppenséggel fordítva is az eredmény. Az elmúlt hét hét munkájával kapcsolatban kérdeztük először a ZTE FC szakvezetőjét a vasárnapi összecsapás előtt. 

Kell a higgadt fej is

- Ebben a két hétben arra figyeltünk, hogy igyekeztünk a korábbi hibáinkat kijavítani - kezdte válaszát Mártin Gábor. - Szerencsére nincs sérült, de többen  a korábbi kihagyásuk miatt lemaradásban vannak a többiekkel szemben. Aki látta az eddigi mérkőzéseinket, az láthatta, hogy a játékunkkal nincs gond, de a helyzetkihasználás terén nem  teljesítettünk jól. Ezen eddig is dolgoztunk, hogy ez  változzon. A mérkőzések és az edzések pszichés állapota viszont más, éles helyzetekben jó döntéseket kell hozni és higgadtnak maradni. Az ETO csapatának vannak erősségei és gyengéi, mi mindkettőre készülünk, hogy eredményesek legyünk vasárnap. A győriek nem kezdték jól a bajnokságot, mostanra viszont úgy tűnik, hogy összeálltak és stabilabbnak tűnnek. 

A ZTE FC mindig győzelemre tör

A ZTE FC szurkolói ismét győztes mérkőzést szeretnének látni, főleg hazai környezetben. Azzal a felvetésünkkel, hogy mindez győzelmi kényszert jelent-e csapata számára, Márton Gábor   nem feltétlen értett egyet. 

A ZTE FC vezetőedzője, Márton Gábor (jobbról) és pályaedzője, Pisont István. Mindketten bíznak benne, hogy javul a helyzetkihasználás  csapatuknál, hiszen azzal az eredményesség  is javulhat. 
Fotó: Szekeres  Péter

- Mi az, hogy győzelmi kényszer, hiszen mindig  az van - válaszolta a szakvezető. - Minden mérkőzésen nyerni akar a csapat, de nem egy meccsen dől el minden, hosszú a bajnoki sorozat.  A mezőnyben van olyan együttes, amely rosszabb sorozatban van, mint mi, mégis előttünk áll, mert korábban több pontot szerzett.  Ezért mondom, hogy hosszú távon kell nézni ezt a kérdést, és nyilván,  nyerni akarunk most is. 

A ZTE FC - ETO FC Győr találkozó tehát vasárnap 15.15 órakor kezdődik, az alábbi videón pedig a két csapat legutóbbi, 2012.  március 31-én lejátszott NB I.-es bajnoki mérkőzésének az összefoglalója látható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában