Vasárnap az Újpest a vendég a ZTE Arénában

1 órája

A ZTE FC bízhat a hazai pályában

Ha az eső nem szól közbe..., de nem fog. Noha sok eső hullt le a héten, és ez a ZTE FC heti munkájára is volt hatással, vasárnap lesz meccs, a kék-fehérek 15.30-tól az Újpestet fogadják a labdarúgó NB I. 9. fordulójában.

Kerkai Attila

Tavaly decemberben látogatott utoljára Egerszegre az Újpest. Azóta nem sokan maradtak keretükből, viszont Medgyes Sinan és Josip Spoljaric továbbra a kék-fehérek játékosa. A képen pedig a pillanat, amikor Medgyes Sinan lábát elhagyja a labda, és nem sokkal később ez a ZTE FC egyenlítő gólját jelentette (1-1). Akkor sem nyert az Újpest

Fotó: Szekeres Péter

Az időjárást nem véletlenül citáltuk elő. A ZTE FC a legutóbbi hazai meccsén ragyogó napsütésben és kellemes melegben fogadhatta a Kecskemétet, melyet legyőzött, most vasárnap viszont már inkább az őszre jellemző idő várható. Hogy aztán kinek lesz borúsabb a hangulata, az egy másik kérdés... 

A ZTE FC mindenesetre ezt nem szeretné. A legutóbb Diósgyőrben a játék képe alapján több volt abban a meccsben, ezt Márton Gábor vezetőedző is elmondta a találkozó után. A vasárnapi vendég, az Újpest két "sovány" döntetlennel érkezik a ZTE Arénába, hiszen a DVTK és az újonc Győr ellen is 0-0-t játszott. A pontok tekintetében néggyel jár a zalaiak előtt a Megyeri úti alakulat, de eggyel több mérkőzést játszott. 

Egy kicsit visszapillantva az örökmérlegre, kétségkívül jobban áll az Újpest (22 ZTE-győzelem, 21 döntetlen, 48 Újpest-siker). Ám inkább távoli múlt okán és akkor is jobbára a Megyeri úton szerzett győzelmeinek köszönhetően. A ZTE először 1985-ben nyert Újpesten Török József góljával, de rá egy évre megint az egerszegiek győztek: NB I.-es bemutatkozásán Huszár Imre kapus kivédte az újpestiek szemét, Páli Attila meg belőtte a győztes találatot. Azt követően 15 évnek kellett eltelnie az újabb zalai sikerig (2001). A két csapat legutóbbi összecsapását viszont 5-1-re nyerte a ZTE FC Újpesten (18 évnek kellett ismét eltelnie az azt megelőző 2006-os sikertől). Hazai pályán, a ZTE-stadionban viszont jobban megy az egerszegieknek, hiszen a 22 sikerből 15-öt hazai pályán értek el. A legutóbbi öt meccsen 4 ZTE-győzelem és egy döntetlen ezeken a mérleg. 

A jelen pedig most a vasárnapot jelenti. Yohan Croizet, az Újpesttől érkezett francia is azt nyilatkozta a héten, hogy maga mögött hagyta már azt az időszakát és csak arra koncentrál, hogy a ZTE csapatával minél eredményesebb legyen. Az Újpest a nyári tulajdonosváltás után új csapatot, reményeik szerint belátható időn belül bajnokesélyes csapatot akar építeni. A nyáron nagy igazolásokba fogtak. Egyelőre itt tartanak. 

A ZTE FC pedig ott tart, hogy a bosszantó vereségeket már maga mögött hagyná. Akadt ezekre is példa ebben a szezonban, melyek nélkül jobban állhatna a csapat. Az Újpest elleni felkészülésről Márton Gábor vezetőedzőt kérdeztük. 

- Talán az időjárás az, ami kissé közbeszólt, hiszen a sok eső nehezítette a munkát, de nem számottevően, és ugyanaz a jelentősége ennek a mérkőzésnek is, mint mindegyiknek, vagyis a három pont megszerzése - állapította meg a ZTE FC szakvezetője. - Mindkét csapat hasonló cipőben jár, hiszen ők is építkeznek és mi is, de talán náluk hamarabb összeállt a keret és más boltban is vásárolhattak... Az újonnan érkezetteket be kell építeni, erre időt kell adni. Csapatunk játékával és a teljesítményével nincs gond, csak ennek most már eredménnyel is kell párosulnia. Ez is egy fontos szempont lesz vasárnap. 

A ZTE-Újpest összecsapások hagyományosan parázs hangulatúak szoktak lenni. A ZTE FC honlapján tette közzé a legfontosabb szurkolói tudnivalókat és a rendőrség is fokozott ellenőrzést tart vasárnap a városban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában