Érdekes meccs jön a férfi NB I.-ben

2 órája

A ZTE KK fehérváriakkal "támad" az Alba otthonában

Érdekes összecsapást hoz a férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában az ötödik forduló. A Zalakerámia ZTE KK szombaton 17 órától az Alba Fehérvár vendége lesz, a párosítás pedig az előző szezon bronzcsatájának megismétlését is jelenti.

Kerkai Attila

A 2024-2025. évi férfi kosárlabda-bajnokság eddig lezajlott részében a Zalakerámia ZTE KK egy mérkőzéssel többet játszott (összesen négyet), mint a szombati vendéglátó Alba Fehérvár. A zalaiak mérlege pozitív, hiszen eddig három győzelmet és egy vereséget könyveltek el, ugyanakkor valamennyi sikerük hazai környezetben született meg. Az egyetlen vereség Oroszlányban sem kellett volna, hogy az legyen, de ott a végét nagyon elrontották a kék-fehérek. Ami az Alba Fehérvárt illeti, három meccs, két vereség és egy győzelem az eddigi mérlege, de mindez megtévesztő lehet. A fehérváriak ott vannak az Európa-kupában is, tehát kettős terhelés alatt állnak. 

ZTE KK
A ZTE KK játékosa, Takács Martin testvérével  visszatér Fehérvárra, de most már a ZTE sikeréért harcolnak 
Fotó: Pezzetta  Umberto

A szombati találkozóval kapcsolatban Keller Iván, a ZTE KK játékosa úgy fogalmazott, hogy egy nagyon jó csapat otthonában szerepelnek majd. A fehérvári nevelésű kosárlabdázó nem akart párhuzamot vonni a tavalyi bronzcsata és a mostani mérkőzésük között. 

- Pár szereplőn kívül gyakorlatilag kicserélődött úgy a fehérváriak, mint a mi keretünk is. Ez egészen más meccs lesz és kihívás számunkra, hogy mire leszünk képesek egy ilyen ellenféllel szemben - vélekedett a ZTE KK játékosa. - Az, hogy az Alba Fehérvár szerepel a nemzetközi porondon is, nem számít, hiszen kedden játszottak, és szombatig van idejük felkészülni ellenünk. Az biztos, hogy jó ellenfél vár ránk. Hazai pályán ők lesznek az esélyesebbek, de egy bravúrgyőzelemben nagyon bízunk. 

S hogy kire kell figyelni? A két válogatott Filipovity Márkó és Vojvoda Dávid egészen biztosan kulcsszerepet kap majd a fehérváriaknál, de természetesen a négy külföldi játékosuk is komoly minőséget képvisel. Matthias Zollner, a ZTE KK vezetőedzője pedig korábbi együttese ellen készülhet, és az már az elmúlt szezon bronzmeccsei kapcsán is elhangzott, hogy korábbi segítője, Alejandro Zubillaga ül az Alba kispadján. A két szakvezető tehát kellőképpen ismeri egymás elképzelését és felfogását a játékról. Ezek alapján tényleg érdekes mérkőzés előtt áll mindkét csapat. 

Takács Milán és Takács Martin pedig visszatér Székesfehérvárra, méghozzá ellenfélként. Az ikrek a nyáron igazoltak a ZTE KK-hoz, számukra különleges alkalom lesz ez, hiszen az Alba saját nevelésű játékosai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában