A 34. percig még az egerszegiek vezettek Győrben

19 órája

Baljós előjel, ami a ZTE NKK győzelmébe került...

Megkezdte szereplést a ZTE NKK női kosárlabda amatőr NB I.-ben szereplő együttese. A Zöld-csoportban lejátszott győri találkozón vereséggel indult a 2024-2025-ös szezon az egerszegi lányoknak.

Kerkai Attila

Jurkó Noémire az új szezonban is számíthat a ZTE NKK csapata, ő Győrben is ponterősen játszott

Fotó: ZH-Archívum/Szekeres Péter

UNI Győr SZESE  – ZTE NKK 76-61 (11-26, 22-15, 17-9, 26-11)

Győr, Egyetemi Csarnok, 50 néző. Jv.: Tóth B., Hernicz B.

ZTE NKK: Török 7/3, Gombkötő 3/3, Óházy 8, Horváth Fru. 16, Jurkó 16. Cserék: Szakonyi-Nagy (-), Péterfi (5/3), Horváth F. (4), Kocsárdi (2), Kiss V. (-), Bartáky (-). Edző: Rózsás Gábor.

A kezdeti győri rohamok után és a zalai időkérést követően a ZTE NKK elkezdett "játszani", s gyakorlatilag állva hagyta a győrieket. Az első negyed végére 15 pontos előnyt harcoltak ki maguknak, majd folytatódott a zalai henger (15-33), ám ekkor némi törés állt be  a játékba, amellyel élt a házigazda és csökkentette  hátrányát.  Ám így is vezetett a nagyszünetben még a ZTE NKK (33-41), de egy  hazai 8-0-s sorozat után már érezni lehetett, hogy az egerszegi lányok mintha  nem azon a hőfokon játszanának, mint korábban. A negyedik negyed 50-50-es állásnál kezdődött, először pedig a 34. percben vezetett a mérkőzésen a házigazda (56-55). A hajrá  is a győrieknek sikerült jobban, és minden egerszegi hibát könyörtelenül kihasználva végül nyertek a mérkőzés egészét tekintve nagyon hullámzó teljesítményt nyújtó és formálódó ZTE NKK ellen. 

Rózsás Gábor: “A hétközi bajnoki mérkőzés számunkra sajnos soha nem jó előjel, illetve az egy héttel korábbra került kezdés sem jött jól. Ezektől próbáltuk magunkat függetleníteni, s az első félidőben ez többnyire működött is, tudtuk a saját játékunkat játszani, helyenként irányítottuk a mérkőzést. A második félidőben a Győr - velünk ellentétben - nem kegyelmezett és minden hibánkat megbüntetett. Mi egyértelműen egy idegenbeli bravúrgyőzelmet engedtünk ki a kezünkből, viszont a Győr sikere a mérkőzés egészét nézve megérdemelt volt, gratulálunk nekik a győzelemhez!”.

Távozók és érkezők

A nyáron  több változás is történt a ZTE NKK együttesénél. Két játékosuk befejezte középiskolai  tanulmányait, így a továbbtanulás miatt távozott. Ács Alexandra 9 éves korától volt a ZTE NKK tagja, itt nyújtott  teljesítménye sportösztöndíjat ért, így a 2024-2025-ös szezont Amerikában, Wyoming államban, a Casper College nevű egyetemen kezdte meg. A nagykanizsai születésű és nevelésű Szórád Anna az elmúlt három  szezonban szintén  az egerszegi csapat tagja volt,  tanulmányait és a kosárlabdát is Budapesten folytatja a RADOBASKET Törökbálint csapatánál.  A legnagyobb veszteség Kovács Georgina, aki  13 szezonon át volt a csapat tagja,  kimagasló egyéni teljesítményének köszönhetően újra A-csoportos csapat  tagjaként  kezdte meg az új szezont a frissen feljutott Darazsak Sportakadémia Sopron együttesében. 

Három új játékos  érkezett a ZTE NKK-hoz. Gombkötő Lili és Török a Darazsak Sportakadémia kötelékéből igazoltak Egerszegre. Horváth Fanni egy szezont a Szombathelyi ESE egyetemi csapatában töltött, ahol remek szezont hagyott maga mögött. Ebben a szezonban viszont visszatért és a  10. szezonját kezdte meg a "közlekedésieknél", hiszen az egerszegi női kosárlabdacsapatot sokan még a Volán csapatának utódjaként emlegetik. Horváth  Fanni ismét együtt játszhat  ikertestvérével, Fruzsinával. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában