Hírek

2009.06.15. 06:57

Roncsderby a bányában (képgalériával)

Kerkabarabás - Tizenöt éve rendeznek roncsderby futamokat a Lenti melletti településen. Az egykori kavicsbánya helyén kialakított pályán vasárnap 97 versenyző ült a kormánykerék mögé.

Gyuricza Ferenc

A roncsderby sikere nemcsak a látványnak és az adrenalinszintet növelő futamsorozatnak köszönhető, de annak is, hogy a technikai spor-tok közül talán ez az egyetlen, ami a kispénzű emberek számára is elérhető, hiszen az autók szinte száz százalékban saját építésük - mondja Paál István, a Kerkabarabás SE szakosztályának vezetője. Márpedig ha valaki, akkor ő biztosan avatott ismerője ennek a különleges sportágnak, hiszen éveken át versenyzőként, majd a későbbiekben szervezőként lett meghatározó tagja az egyesületnek.

- Jubilumot ünneplünk az idén, tizenötödik éve rendezünk futamokat - sorolja. - A roncsderbysek egy nagy családot alkotnak, itt mindenki ismeri egymást. A nyugat-dunántúli régióban kilenc pálya van, ám miután Marcali két versenyt is rendez, így tíz futam alapján dől el a bajnoki cím sorsa. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!