Hírek

2010.12.30. 11:45

Húszezer embert lát el a zalaszentgróti új egészségügyi központ

Mintegy 300 millió forint uniós támogatással, 20 ezer ember egészségügyi ellátását biztosító kistérségi egészségügyi központot adtak át csütörtökön Zalaszentgróton.

MTI

Baracskai József, a város MSZP-s polgármestere elmondta: a már meglévő 15 szakrendelés márciustól hat új ellátással bővül, és heti 200 szakórával segíti a kistérség lakosainak egészségügyi ellátását. 
   
A régi épület alapterületét egy kétszintes szárny hozzátoldásával csaknem 1200 négyzetméteresre bővítették. Az átalakítások során a falakat hőszigetelték, a nyílászárókat korszerűekre cserélték. A teljes épületet akadálymentesítették, a táblákon elhelyezett feliratok Braille-írással is olvashatók. Az épület előtti téren mozgássérültnek parkolóhelyeket alakítottak ki.    
   
A központot csaknem 110 millió forint értékben korszerű orvostechnikai eszközparkkal, 18 új géppel és fejlett informatikai rendszerrel is felszerelték.
   
Baracskai József kiemelte: a régóta tervezett fejlesztésekkel nemcsak a korszerű gyógyítás feltételei valósultak meg, hanem lehetőség nyílt a betegségmegelőzési és az egészségmegtartási feladatok ellátására is.
   
A közel 340 millió forintos beruházás 90 százalékos uniós támogatással, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében valósult meg, amelyhez az önkormányzat 36 millió forint önrészt adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!