Hírek

2011.09.30. 16:07

Jazz: ifjú tehetségek és mesterek Nagykanizsán

A jövő hét péntekén és szombatján mintegy 40 jazz-muzsikus 9 koncertjére várják a közönséget a Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál szervezői. A műfaj hazai reprezentánsai mellett, fiatal tehetségek is bemutatkoznak az idei programban.

Sámel József

Azok a hazai művészek, akik október 7-én és 8-án fellépnek a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban, más-más formációban, de szinte mindannyian voltak már vendégei a fesztiválnak. Az idén elfogadta a meghívást többek közt a Szakcsi Lakatos Béla, Vasvári Pál, Csepregi Gyulai, Kőszegi Imre összeállítású Magyar Jazz Quartett, illetve a Liszt-díjas Snétberger Ferenc és a szintén Liszt-díjas Tony Lakatos, akik ezúttal közösen muzsikálnak. A szakma nagy öregjei mellett, több fiatal tehetség is bemutatkozási lehetőséget kap a két nap során, fellép például a Vámos Janka Quartett, a Gayer Mátyás Trió és a világzenéhez talán kicsit közelebb álló, Maszkura és a Tücsökraj nevű formáció is. A fesztivál utolsó fellépőjeként Tiborcz Iván és barátai foglalják el a színpadot.

A szervezők  gondolva a fiatalokra  minden középiskolának és a Pannon Egyetem Kanizsai Kampuszának is 30-30 darab ingyenjegyet biztosítanak. A jazzfesztivál kezdete előtt, pénteken 18 órától nyílik meg a 32. Életünk Országos Fotókiállítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!