Hírek

2013.10.04. 13:41

Átadták a felújított Botfy utcát

Zalaegerszeg - Közel 30 millió forintból megújult a zalaegerszegi Botfy Lajos utca 254 méteres szakasza a Vizslaparki utca és a Mártírok útja között. Az önkormányzati forrásból finanszírozott beruházást pénteken adták át.

Horváth A. Attila

Korábban már elkészült a Mártírok és Ady közötti szakasz, ugyanakkor a Botfy utca nyugati részének helyreállítása is indokolt volt az igencsak megrongálódott burkolat miatt. Tavaly a gáz-, idén tavasszal pedig a vízvezeték kiváltása történt meg, és júliusban (önkormányzati beruházásban) a csapadékcsatornát is rekonstruálták. Ezt követően kezdhették el a kivitelezők a teljes pályaszerkezet elbontását, az új, 5,5 méter széles burkolat megépítését, a szegélyek telepítését, valamint a zöldterület rendezését. A csapadékcsatorna bruttó 7,9 millió, az útépítés 22 millió forintba került; az összeget költségvetési forrásból finanszírozta az önkormányzat.

Zsuppányi Gyula, Dormán László, Gyutai Csaba és Vigh László a Botfy utca átadásán. Fotó: Seres Péter

A pénteki átadáson Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: Zalaegerszeg jelentős összegeket fordít arra, hogy az úthálózata minél jobb állapotban legyen, így a Botfy utca elhasználódott burkolatát is sikerült igényesen felújítani. A tervezők és kivitelezők nevében Dormán László, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. ügyvezetője jelentette készre a beruházást, majd Gyutai Csaba polgármester mondott köszönetet a felújításban közreműködőknek – köztük Zsuppányi Gyula önkormányzati képviselőnek a beruházás előkészítéséért –, a lakóknak pedig az építkezés idején tanúsított türelmükért.

– Arra törekszünk, hogy szisztematikusan felújítsuk a rossz állapotban lévő utcákat a városban. Zalaegerszegen egyébként az országos átlagnál lényegesen rövidebb időközönként sikerül egy-egy útszakaszt helyreállítani – jelezte Gyutai Csaba polgármester.

A Botfy Lajos utca forgalmi rendje az átépítést követően nem módosult, a közlekedés a Vizslaparki utca felől továbbra is egyirányú. Ugyanakkor egy változással is számolniuk kell az erre haladóknak: az út jobb oldala fizetőparkolóként funkcionál, a bal oldalon viszont tilos megállni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!