Hírek

2014.10.16. 11:49

A fellebbezés ellenére változatlan marad az eredmény Zalalövőn

Zalalövő –Az önkormányzati választással kapcsolatban Zalalövőről is érkezett beadvány a területi választási bizottsághoz, de elutasították.

Szabó Judit

Zalalövőn 22 képviselőjelölt indult a választáson -  mindannyian függetlenek -, s hatan kerülhettek be az önkormányzatba. A képviselőjelöltek közül a legtöbb szavazatot Herczeg Imre kapta (551 voks), őt követte Gyarmati Antal (486), Ostrom János (461), Szabó Balázs (416) és Kalamár Péter (408).

A hatodik képviselői mandátumról sorsolással kellett dönteni, mert Szabó Sándor és Kovács Miklós is 395 szavazatot kapott. A sorsolás Szabó  Sándornak kedvezett, így ő kerül a képviselő-testületbe.

A   döntés ellen fellebbezés érkezett  a Zala Megyei Területi Választási Bizottsághoz. A beadvány benyújtója többek között azt kifogásolta, hogy miért nem számolták meg újra a szavazatokat. A helyi választási bizottságoknak  azonban  legalább kétszer át kell számolniuk a voksokat, s  ez megtörtént.

A beadványt ugyanakkor érdemi vizsgálat nélkül utasította el a területi bizottság, mert benyújtója nem jelölte meg, hogy szerinte melyik jogszabályt sértették meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!