Hírek

2014.10.14. 06:57

Önkormányzat 2014 - Két zalai településen is fellebbeztek az eredmény ellen

Két zalai településen, Becsvölgyén és Zalamerenyén fellebbezést nyújtottak be a polgármester-választás eredménye ellen, mert minimális szavazatkülönbség alakult ki a jelöltek között - közölte a területi választási bizottság elnöke kedden az MTI megkeresésére.

Mester László elmondta: mindkét településen az egyetlen szavazatnyi különbség miatt támadták meg az eredményt. A Becsvölgyéről és Zalamerenyéről érkezett fellebbezésekről szerdán döntenek - tette hozzá.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Becsvölgyén a 670 választópolgárból 389-en szavaztak vasárnap, a leadott voksok között hat érvénytelent találtak. A két független polgármesterjelölt közül a jelenlegi polgármester, Magai Ágota 191, kihívója, Kovács Gyuláné 192 érvényes szavazatot gyűjtött be.

A zalamerenyei névjegyzékben szereplő 178 választópolgár közül 134 adta le a voksát vasárnap, az urnákban egy olyan szavazólap volt, amelyet érvénytelennek minősített a helyi választási bizottság. A független Papp Sándor 67, a Fidesz-KDNP színeiben induló - eddig a települést függetlenként irányító - Ódor László Lajos 66 voksot szerzett polgármesterjelöltként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!