Keszthely

2016.11.11. 13:19

Ők maguk is segítségre szorulnak, de segítenek másoknak

Keszthely - Köszönetképpen a sok önkéntes munkáért, amit a város érdekében tettek, Márton-napi ludas étkekre hívta a rászorulókat a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány, bízva abban is, hogy a libaételek megóvják őket a nélkülözéstől.

Keszey Ágnes

Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik - tartja a mondás. Hogy ez ne így legyen, a nehéz sorsú embereket, az általuk ellátott hátrányos helyzetű helyieket hívta ludas reggelire és ebédre a nappali melegedőt és népkonyhát működtető Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány. A vendéglátás fő oka azonban a köszönet volt.

Orosz Antalné és Farkas András számára is meglepetés volt a libás reggelire és ebédre szóló meghívás Fotó: A szerző

- Rengeteg jótékony cselekedetet hajtottak végre ellátottjaink, ezt szeretnénk megköszönni a jó tett helyébe jót várj elv alapján - mondta Komoróczi Lajos, az intézmény vezetője. Az ellátottak ugyanis ez évben is több városi helyszínt tisztítottak meg önkéntes munkával, segítettek zöldterületek rendezésében és másoknak fahordásban is.

Márton – nap reggelén libazsíros kenyérrel, liba töpörtyűvel, lilahagymával vendégelték meg őket, az ebéd libacomb, piroskáposzta, hagymás tört krumpli volt, mellé pedig lelkifröccsöt kaptak - azaz Szent Márton szellemiségéről szóló gondolatokat hallhattak Tál Zoltán plébánostól. Este pedig a városi szeretetvendégségen vehetnek részt az ellátottak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!