Külföld

2010.05.14. 16:02

Újabb Rózsaszín Párduc került rácsok mögé

Letartóztatták a Rózsaszín Párducok nevű nemzetközi ékszertolvajbanda egyik tagját - közölte pénteken az Interpol.

MTI

A nemzetközi rendőrségi szervezet tájékoztatása szerint egy Rómában elkövetett ékszerrablás egyik gyanúsítottját, a 39 éves montenegrói Radovan Jelusicot fogták el, akit egy tokiói ékszerüzlet 2007-ben történt kifosztása ügyében is köröztek.
   
A rendőrség alig két héten belül a tolvajbanda három tagját vette őrizetbe, legutóbb Montenegróban fogtak el két rablót.
   
A Rózsaszín Párducok nevű bűnszervezet "munkájában" még legalább 200 ember vehet részt az Interpol szerint, többségük szerb nemzetiségű és katonai kiképzettséggel rendelkezik. Ők az első számú gyanúsítottjai azoknak az ékszerrablásoknak, amelyeket az utóbbi évtizedben Európában, Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében követtek el. Az akciók során összesen mintegy 250 millió euró értékű ékszertől fosztották meg tulajdonosaikat.
   
A tolvajbanda névadója a brit rendőrség, amely 2003-ban elsőként indított ellenük nyomozást az egyik elegáns londoni negyedben, a Mayfairben történt ékszerrablás ügyében.
   
A Rózsaszín Párducok név egy 1963-as filmre utal vissza. Ebben a világ legnagyobb gyémántját, a Rózsaszín Párducot próbálja ellopni egy nagyon ravasz tolvaj, akit egy kétbalkezes francia nyomozó próbál meg leleplezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!