Külföld

2011.02.08. 15:47

Csökken a remény, hogy megtalálják az eltűnt 6 éves svájci ikerpárt

Egyre csökken a remény, hogy élve megtalálják azokat a 6 éves ikreket, akik még január végén tűntek el nyomtalanul Svájcban: a két kislány anyja kedden postán megkapta azt a pénzt, amelyet az elvált apa vett fel menekülése közben, Marseille-ben, s ezzel a családtagok szerint immár kizárható, hogy a férfi valakit megfizetett volna, hogy vigyázzon a gyerekekre. "A legrosszabbtól tartunk" - nyilatkozott kedden újságíróknak az anya testvére.

MTI

Az ügy előzménye, hogy az ikrek apja, Kaspar Matthias Schepp kanadai születésű svájci lakos január 28-án magával vitte hétvégi láthatásra az elvált olasz feleségénél, Lausanne-ban nevelkedő lányait, Alessiát és Liviát. A megbeszélt időre - január 30-án vasárnap - azonban nem vitte vissza a gyerekeket anyjukhoz. Az biztos, hogy a férfi Franciaországba, majd Olaszországba menekült: egyelőre azonban arra nincs bizonyíték, hogy a kislányokat is magával vitte volna. Őket utoljára január 30-án látták, apjuk svájci házánál, amint éppen játszottak - azóta viszont nyomtalanul eltűntek. 


A 43 éves férfi Marseille-ben jelentős összeget, mintegy 5000 eurót vett ki bankszámlájáról. Ugyanakkor három nappal később, amikor Olaszországban öngyilkos lett (egy pályaudvaron a vonat alá vetette magát), csak néhány bankjegyet találtak nála, s ez a családtagokban azt a reményt keltette, hogy talán megfizetett valakit, csak hogy vigyázzon a gyerekekre.
   
A hiányzó összeg kedden több borítékban érkezett meg az anya lakcímére: a borítékokon a volt férj kézírása, de az illető nem mellékelt semmilyen üzenetet. Azon a pályaudvaron adta fel a borítékokat, ahol utóbb öngyilkos lett.
   
Schepp egyébként még Marseille-ből feladott egy levelezőlapot, amelyen azt írta feleségének, hogy végtelenül elkeseredett, és nem tud nélküle élni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!