Kultúra

2011.06.01. 14:40

Elviszik a diákokat a tanműhelyekbe

Újszerű kezdeményezéssel szeretné elősegíteni diákjai pályaválasztását a zalakomári általános iskola. A gyerekeket a szakmunkásképzéssel foglalkozó kanizsai oktatási intézmények tanműhelyeibe vinnék el.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Berkenyés Lászlóné, a zalakomári iskola igazgatója elmondta: ez ügyben a napokban már egyeztettek is a Zsigmondy Vilmos - Széchenyi István Szakképző Iskola igazgatójával, Bene Csabával. Azért éppen vele, mert diákjaik többsége  - akik között sok a hátrányos helyzetű -  ide jelentkezik, de a későbbiekben természetesen, a többi középiskolával is szeretnék felvenni a kapcsolatot. A kanizsai igazgató a zalakomáriak felsős pedagógusait látta vendégül, s vitatta meg velük a részleteket.

Berkenyés Lászlóné hangsúlyozta: elképzeléseik szerint szeptembertől az 5. osztályos, illetve afölötti évfolyamokra járó tanulókat rendszeres időközönként elvinnék az érdeklődésre számot tartó szakmák gyakorlati képzéseire. Az igazgató szerint ez gyereknek, szülőnek egyaránt segítséget nyújthat a megfelelő pályaválasztáshoz. A látottak, tapasztaltak kapcsán kialakuló, a szakmához való vonzódás aztán remélhetőleg az élet megalapozását jelentő ifjúkori évekhez, illetve a kitartáshoz adhat muníciót, mely elengedhetetlen a kiszemelt képzettség megszerzéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!