Kultúra

2016.11.26. 21:15

A gyermekírók könyvtári csodája

A könyvek, azaz pontosabban a mesék és a mondák körül forgott a világ tegnap az észak-zalai kisvárosban. A Salla Művelődési Központ könyvtára szervezett tematikus napot az irodalomkedvelő diákok részére.

Gyuricza Ferenc

A délelőtt kezdődött program alapját az intézmény pályázatai adták, ugyanis kora ősszel meghirdették azt a mese- és mondaíró pályázatot, aminek az eredményhirdetésére szintén tegnap került sor.


Czupi Gyula, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója (jobbról) értékeli a meseíró pályázatra beérkezett műveket Fotó: Gyuricza Ferenc

- A mese- és mondaíró pályázatnak már többéves hagyománya van az intézményben - mondta kérdésünkre a Salla Művelődési Központhoz tartozó könyvtár vezetője, Kovács Mónika. - Ennek eredményhirdetését bővítettük ki tematikus nappá, hiszen szerettünk volna egy tartalmas, sok különleges élményt nyújtó programot biztosítani számukra.

A könyvtári napnak ezáltal olyan népszerű elemei lettek, mint a kézműves játszóház, a drámafoglalkozás vagy a házigazda város múltjához kapcsolódó múzeumi kvízjáték, s persze ehhez kapcsolódóan a Salla Múzeum felkeresése is. A rendezvénynek a gyermek- és ifjúsági irodalomhoz kötődő vendégei is akadtak, írók-költők, könyvtárosok beszéltek munkájukról.

- Az egy csoda, hogy szombaton nemcsak a gyerekek áldozzák idejüket egy irodalmi programra, hanem itt vannak velük a szüleik is - lelkendezett az egyik előadó, dr. Csider Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem főiskolai docense, az Álomút című gyermek-verseskötet szerzője.

A legnagyobb érdeklődés a pályázatok értékelését övezte - mindenki rövid, személyre szóló elemzést és hasznos tanácsot is kapott -, ennek az eredményét később közöljük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!