Beszélgetés a szervezet elnökével

2023.01.02. 19:00

Jubileumi évet ünnepel a Kanizsai Fiatalok Közössége

A Kanizsai Fiatalok Közössége (KFK) idén ünnepli fennállásának 15. jubileumát. Ebből az alkalomból a tervekről és az új, megvalósításra váró projektekről beszélgettünk a szervezet elnökével, Szollár-Nikolics Zsannával.

Benedek Bálint

A Honvéd Kaszinó Városi Színpad tehetséggondozásában résztvevő fiatalok év végi produkciója

Fotó: Németh Botond

- A napokban kezdődik és várhatóan májusban készül el a KFK égisze alatt működő Magic Ritmo tánccsoport új bázisa - fogalmazott az elnök. - A Bazár udvarban található földszinti 117 négyzetméteres helyiség átalakítását követően két nagy terem áll táncosaink rendelkezésére. A beruházást a befolyt bevételekből, pályázati forrásokból és támogatásokból finanszírozzuk. Nem mindenki költözik, a színjátszók maradnak a Honvéd Kaszinóban. Már gőzerővel szervezzük 15. születésnapi gálánkat, melyet az év második felében tartanánk meg a HSMK színpadán, ahol teljes, 180 fős tagságunk színpadra lépne.

Az év végi műsor egy pillanata. Fotó: Németh Botond

Szollár-Nikolics Zsanna hozzátette: a tánccsoport esetében az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztálynak februárban indul a versenyszezon. Országos és nemzetközi viadalokon indulnának, ezzel továbbra is a fejlődést tartják szem előtt. Már a farsangi összejövetelüket tervezik, ilyenkor tagjaik és az esetleges érdeklődők jelmezekbe bújva egy bizonyos koreográfiát tanulnak be.

Fotós: Németh Botond

- A Honvéd Kaszinó januári kultúra napi ünnepségére színjátszó csoportjaink már gyakorolnak - folytatta az elnök. - A HSMK-ban a Valahol Európa című darabunkat az ifjúsági bérlet keretében mutatjuk be. A fiataljaink két új darabot tanulnak, az egyik a Lusta Henrik című népmese-feldolgozás, a másik pedig a kanizsai Kurta Lilla által írt Szendvics című komédia. A felnőttek alkotta Mozaik Társulat pedig egy új mellett egy korábbi, A lopótök, avagy a Mari nem olyan című komédiát újra repertoárra tűzi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!