Nagykanizsa

2014.11.19. 11:30

Véget ért a műfüves szezon - December elsején kapják kézbe a csapatok az önkormányzati támogatást

Nagykanizsa - A közelmúltban befejeződött a városi kispályás labdarúgó bajnokság, melynek keretében hét osztályban avattak bajnok csapatot.

Pásztor András

Az idei, tavaszi-őszi rendszerű bajnokság több szempontból is újszerű volt. A ligába összesen 64 csapat nevezett, akik hét különböző osztályba kaptak besorolást. A legnagyobb változás a Senior osztályban történt, egyrészt a bajnokság félidei eredményei alapján első- és másodosztályban folytatták a küzdelmeket a 37 év felettiek. Másrészt az idei évtől indult el a 45 év felettiek bajnoksága is, mely osztályba öt csapat versengett a pontokért.

A bajnokság kezdetére a két műfüves pályát is sikerült némiképpen rendbe tenni, egy speciális géppel, több kilónyi gumigranulátumot szívtak ki az aljzatból, ami jelentősen javította a pályák állapotát. Az önkormányzat egyébként azt tervezi – az üzemeltetővel egyeztetve –, hogy hamarosan átfogó felújítást hajtanak végre a Mindenki Sportpályáján lévő két focipályán.

A legjobb csapatok versenyét, azaz az I. osztályt a Szokol-Budai csapata nyerte, megelőzve az RMP Földi és az Oporto MP Kanizsa alakulatát.

A II. osztály bajnoki címét az FC Teke Presszó csapata szerezte meg, akik ha csak egy ponttal is, de többet gyűjtöttek a második helyezett NILFISK és a harmadik helyezett Olajbányász FC-nél.

A III. osztályban nem forgott veszélyben a NIMFAS CO gárdájának elsősége, a csapat magabiztosan, tíz pontos előnnyel nyerte a bajnokságot. Ebben az osztályban az FC Kau-Prizma lett a második helyezett, míg a dobogó harmadik fokára a Calcio Jovis csapata állhatott.

A IV. osztályban az FC Chemotox végzett az élen, a második helyet a Hélium FC szerezte meg, míg a harmadik helyre a Rocket Boys érkezett meg.

A Senior liga I. osztályát kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a MU-VILL csapata nyerte, megelőzve a TIP-TOP gárdáját, míg a dobogó harmadik fokára a Bianka Pizza csapata állhatott. A Senior bajnokság II. osztályában a Flamingo FC diadalmaskodott. A második helyezést a Gelka-Hírtech csapata szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Kustán és Társai Kft. gárdája lett.

Az idén első alkalommal lebonyolított Senior 45 osztályban mindösszesen öt csapat nevezett, itt a Gelka-Hírtech csapata gyűjtötte be a bajnoki címet. A szezon lebonyolításával kapcsolatban Kápolnás Zoltán, a Városi Football Szervezet elnöke hangsúlyozta: örömteli, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén nem kellett összevonni az első és másodosztályt, ugyanakkor beindult a 45 év felettiek bajnoksága is.

– Az önkormányzat az idei évben jelentős összeggel járult hozzá a bajnokság lebonyolításához, a testület minden csapatnak 20 ezer forintot szavazott meg – említette az elnök, aki hozzátette: a pénzt december elsején 17 órakor adják majd át a csapatvezetőknek a Vasemberházban. – Ezen összejövetel jó alkalmat ad arra is, hogy felhívjuk a csapatok figyelmét a szabályok betartására, az idén előfordult ugyanis, hogy jogosulatlan játék miatt több bajnoki pontot is elvettünk a csapatoktól.

Kápolnás Zoltán jelezte: a különböző osztályok 1-3 helyezett csapatait szintén december elején, várhatóan 5-én látják vendégül a Honvéd Kaszinóban, ahol a jó teljesítményért járó okleveleket és kupákat is átvehetik a kispályás csapatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!