Nagykanizsa

2016.10.13. 10:39

A vakok és gyengénlátók ünnepe

Nagykanizsa - A fehérbot nemzetközi napja alkalmából a Honvéd Kaszinóban tartott ünnepséget a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete.

Benedek Bálint

A megyében regisztráltan 400 látássérült él, de még ennél is többen lehetnek, ám sokak tudomást sem vesznek a komoly problémájukról. Őket ugyancsak szeretné megszólítani a nagyszabású rendezvényével a zalai szervezet.

- A városrekonstrukció keretében a helyi önkormányzat figyelt a fogyatékkal élő  emberek biztonságos közlekedésére - mondta megnyitó beszédében Molnár Béla a szervezet kanizsai elnöke.

Tóth Nándor alpolgármester úgy vélte a városvezetőknek nem csak a feladatuk, de kötelességük is, hogy gondoskodjanak a fogyatékkal élőkről. S ezután minden jövőbeni fejlesztés során ugyanígy járnak majd el.

Fotó: Szakony Attila

Ezután az országos vakvezetőkutya kiképző iskola tartott bemutatót. Két fiatal Labrador retriver fajtájú eb szemléltette, hogy miben  könnyíthetik meg a látássérült személyek hétköznapjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!