Parádés teljesítmény a 10 km-es nyílt vízi versenyben

2024.08.09. 09:40

Olimpia: Rasovszky Kristóf aranyat, Betlehem Dávid bronzérmet nyert!

A párizsi olimpián pénteken reggel rendezték meg a férfiak 10 km-es nyílt vízi úszásának a döntőjét. A mezőnyben két magyarral, és fantasztikus siker született: Rasovszky Kristóf olimpiai bajnoki címet szerzett, a bagodi Betlehem Dávid pedig hatalmas hajrájával bronzérmes lett!

Zaol.hu

Olimpia: Bethelem Dávid balról és Rasovszky Kristóf közösen ünnepelhet Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hihetetlen verseny volt ez magyar szempontból, Rasovszky Kristóf  végig az olimpia aranyérméért volt harcban, Betlehem pedig az üldözőktől elszakadva csatlakozott féltáv után az élbolyhoz. Az úszással a Zalaco ZÚK-nál megismerkedett Betlehem Dávid folyamatosan jött fel és a végén az olasz Domenico Acerenzát lehajrázva érkezett harmadikként célba. 

olimpia
Olimpia: az aranyérmes Rasovszky Kristóf (b) és a bronzérmes Betlehem Dávid (k), valamint az ezüstérmes német Oliver Klemet (j) a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenye után a célban a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én.
Fotó:  MTI/Czeglédi Zsolt

Olimpia: hat 1666 méteres kör várt rájuk

Akárcsak huszonnégy órával korábban a nőknél – akik között Fábián Bettina taktikus versenyzéssel az ötödik lett –, a férfiaknál is a III. Sándor hídnál volt a rajt és a cél, a versenyzőknek innen kellett a sodrásiránnyal megegyezően előbb az Invalidusok hídja, majd az Alma hídja alatt átúszniuk és vissza, így várt rájuk hat 1666 méteres kör és a befutó.

A végeredmény
1. Rasovszky Kristóf 1:50:52.7,
2. Oliver Klement (német) 1:50:54.8,
3. Betlehem Dávid 1:51:09. 

Mindkét magyar versenyző ma már a Veszprém ÚK tagja.

12 évvel Risztov Éva győzelme után

Rasovszky napra pontosan 12 évvel Risztov Éva londoni győzelmét követően a nyíltvízi szakág második aranyát nyerte, s ez a magyar úszósport 32. olimpiai elsősége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!