Biztonság

2 órája

Orbán Viktor leckét adott a migrációs politikából

Óriási sajtóvisszhang kísérte Pontidában az európai patrióták találkozóját.

MW

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Matteo Salvini a hagyományos pontidai nagygyűlésre azért hívta meg a Patrióták Európáért pártcsoport tagjait, mert a hónap végén döntés születhet az Open Arms civil hajó ügyében. A palermói ügyészek hat év börtönt kértek a volt belügyminiszter megbüntetésére, amiért megvédte hazáját az illegális bevándorlástól. 

Jobboldali gyűlés az olaszországi Pontidában. A Patrióták erősödnek szerte Európában. Együtt elfoglaljuk Brüsszelt és visszaadjuk az európai embereknek

 – írta közösségi oldalán a magyar kormányfő.

Az olasz sajtó kiemelt figyelemmel követte az eseményeket. Számos lap, köztük az Il Giornale is már a címben idézi Orbán Viktor szavait, miszerint, ha Brüsszel illegális migránsokat akar, akkor Magyarországról buszokkal egyenesen oda szállítják nekik. 

Az esemény díszvendégét nagyon várták a színpadon

– írja a lap. 

Idézi a magyar miniszterelnök szavait, aki a baloldal botrányának nevezte a Salvini elleni pert. A volt belügyminiszter nem börtönt, hanem kitüntetést érdemelne. 

Orbán Viktor beszédéből kiemelték, hogy a magyarok bebizonyították, hogy a patrióták jobban kormányoznak, mint a baloldal. Végül a lap úgy fogalmaz, Orbán Viktor leckét adott a migrációs politikából is, aki engedély nélkül akar belépni az országba azt letartóztatják, az engedély jóváhagyására pedig a határon kívül kell várakozni.

A legtöbb lap már a címben utalást tett Orbán Viktor nevére. A La Repubblica és az Il Foglio szerint Orbán Viktor hősként ünnepelte Matteo Salvinit és arra biztatta az európai patriótákat, hogy vonuljanak be Brüsszelbe és foglalják vissza. 

Az Euronews hírportál úgy számol be az eseményről, mint a patrióták szent szövetségéről, akik Matteo Salvini védelmében összefogtak Pontidában. Az Ansa hírügynökség elmondása szerint tapsvihar kísérte a díszvendégként ünnepelt magyar miniszterelnököt. A tömeg Orbán Viktor nevét skandálta, aki arra biztatta az olaszokat, hogy ne gondolják, hogy lehetetlen az illegális bevándorlás megállítása. 

A magyarok megtették, Magyarországon egyetlen bevándorló sincs, a magyarok nem engedik át hazájukat más népeknek. 

A hírügynökség azt is kiemeli, hogy ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa.

Az Il Libero Quotidiano jobboldali napilap külön cikkben foglalkozik azzal, hogy a magyar miniszterelnök olaszországi látogatása arculcsapás volt Ilaria Salis szélsőbaloldali európai parlamenti képviselő számára. A Pontidában összegyűlt tömeg a magyar kormányfő beszéde közben azt kiabálta vigye magával Ilaria Salist. Ezzel arra utaltak, hogy a magyar hatóságok folytassák le az ellene indított bírósági eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában