Rendőrségi

2011.07.20. 14:28

Bepöccent az ittas kamionos: nekiment a kocsinak, a sofőrnek, majd elhajtott

Egy szabálytalanul parkoló Punto nyitott ajtajának, majd hátrament közben a kocsi hátuljának hajtott egy kamion, melynek sofőrje annyira bepöccent, hogy az őt megállítani akaró autós kezének is nekiment.

zaol.hu

Szerdán hajnalban közlekedett Cserszegtomaj belterületén a Hévízi úton Hévíz irányába egy német állampolgárságú férfi az általa vezetett, Nissan típusú tehergépkocsival. Egy üdülő bejáratához érve járművével az útpadkán szabálytalanul, a forgalommal szemben megálló Fiat Punto típusú személygépkocsi nyitott ajtajának ütközött. A Fiat ajtaja egy, a gépkocsiba beszálló férfi hátának csapódott, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A tehergépkocsi vezetője az ütközést követően megállt, majd hátramenetben járművével a Fiat hátsó vészhárítójának ütközött, azt követően pedig annak jobb oldala mellett a bal oldali forgalmi sávban megállt.

A tehergépkocsi vezetője ezután kiszállt járművéből, majd rövid szóváltást követően adatainak hátrahagyása és segítségnyújtás nélkül a helyszínről elindult Hévíz irányába. Az elindulását követően a tehergépkocsi elérte az őt integetve megállásra kérő, egyébként a fiatos férfi jobb karját, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A tehergépkocsi vezetője ezt követően megállás nélkül folytatta útját Hévíz irányába.          

A rendőrök nem sokkal a baleset után lakásán elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a tehergépkocsi vezetőjét. Mivel felmerült annak gyanúja, hogy a járművezetés előtt alkoholt fogyasztott, ezért alkoholszondás ellenőrzés alá vonták, melynek eredménye alapján vérmintavételre állították elő. A történtek miatt a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!