Ezek a mesék igazak

2 órája

A zalai nyugdíjasklubok mesemondó seregszemléje a megyei könyvtárban

Benedek Elek meséiből választott a legtöbb mesemondó, aki jelentkezett a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zalai Szervezete először meghirdetett felhívására.

Arany Horváth Zsuzsa

A versenyt hétfőn a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendezték meg, ahol Tóth Renáta igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Kocsis Gyula, a nyugdíjas szövetség zalai elnöke és Velkey Péter, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal kulturális főtanácsadója buzdította a mesemondókat. A zsűri elnöke Kiss Gábor főkönyvtáros volt, mellette Kereki Judit könyvtáros és Némethné Schreiber Ildikó, a nyugdíjas szervezet zalai tisztségviselője foglalt helyet a grémiumban, a vetélkedést Iványi Ildikó nyugalmazott irodalomtanár, a szövetség zalai tagja vezette.

Az első sorban Tóth Renáta, a megyei könyvtár igazgatója, mellette az egyik III. helyezett, Király Edit, a győztes Marótiné Diószegi Erzsébet, Fülöp Katalin (III.) és a második helyezett Vincze Tamásné. Mögöttük balról jobbra dr. Kocsis Gyula, Kereki Judit, Kiss Gábor, Némethné Schreiber Ildikó és Iványi Ildikó
Fotó: DFMVK  

A tíz versenyző produkcióját a bemutatók után Kiss Gábor értékelte. A seregszemlén két harmadik helyezést adott ki a zsűri: a csesztregi Király Edit az Ábelesz Kóbelesz című mese előadásával, a zalaegerszegi Fülöp Katalin pedig az erdélyi szerző, Horváth István Nanyó című verses meséjével nyerte el a bronzérmet. Második lett Vincze Tamásné (Zalaszentgrót) A három kívánság című mesével. A győztes Marótiné Diószegi Erzsébet, a nagykutasi könyvtár vezetője Benedek Elek A vénlány című meséjét adta elő. 

Iványi Ildikó lapunknak elmondta, az országos gyakorlathoz hasonlóan ezentúl Zalában is évente szeretnék megrendezni a nyugdíjasklubok tagjainak mesemondó találkozóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában