Sport

2017.07.06. 19:20

Somogyi Péter a nyugat-dunántúli régió feltörekvő lövészeit figyeli

ZALAEGERSZEG - Az egerszegi sportlövő Somogyi Péter amellett, hogy vezeti a ZTE Sportlövő Klubot és aktívan versenyez, most egy plusz feladatot is vállalt, hiszen a Magyar Sportlövők Szövetsége felkérésére elvállalta a nyugat-dunántúli regionális utánpótlásedzői megbízatást is.

Kerkai Attila

Az új szerepkör nem lesz idegen számára annál inkább sem, mivel a ZTE SK-ban hasonló feladatot lát el a saját felkészülése mellett. Ám arról, hogy konkrétan mit is takar ez, tőle érdeklődtünk.

- A feladat nevében tulajdonképpen benne van minden, vagyis az utánpótlásnevelés, a tehetségek felkutatása és menedzselése a régióban - mondta Somogyi Péter. - Figyelni kell helyben, illetve a versenyeken a feltörekvő fiatalokat, kik azok, akikben megvan az a tehetség, hogy idővel kinőjék magukat. Így közös edzéseket is kell tartani velük, s minden, ami ezzel jár. Az országban egyébként 14 szakember kapott hasonló megbízatást, az én területem Zala, Somogy és Vas megyére korlátozódik. Az elképzelés arra vonatkozik, hogy a magyar sportlövészet számára lehetőleg minél több olyan fiatalt találjunk meg és fedezzünk fel, akik a későbbi olimpiákra tehetségük révén kijuthatnak. A ZTE SK-ban immár két esztendeje hasonló munkát kezdtünk el.

- Azt árulja el: pályázat útján, vagy felkérésre választották ki Önöket?

- Felkérésre, hiszen a szövetségnél úgy gondolták, hogy mi vagyunk erre a feladatra talán a legalkalmasabbak. A versenyeredmények és a klubélet is szerepet játszott ebben. A ZTE SK viszonylag fiatal klub, de vannak már olyan fiataljaink, akik az országos viadalokon dobogón végeznek, vagyis a fejlődésük kézzelfogható. Ez az új feladat támogatással is jár, főleg eszközök biztosításában. A minap rendeztük meg a ZTE SK családi napját, ahol például néhány tehetségnek már tudtunk olyan fegyvereket adni, amit a szövetség biztosított számunkra.

- Tudna említeni konkrét újdonságot is, amit mint a régió felelőse már elkezdett, megvalósított?

- Bár még nagyon friss a megbízatás, de például Nagykanizsán már együtt dolgozunk az ottani lövészekkel és figyeljük a fiatalokat. Hozzánk is folyamatosan jönnek a tehetségek. Meg kell nézni kiben van meg az a lehetőség, amit a szövetség is keres. Ehhez viszont tényleg kell egy olyan tapasztalat, amit - talán nem szerénytelenség ezt mondanom - jómagam már megszereztem pályafutásom során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!