Sportvilág

2011.01.17. 15:20

Magyarország pályázott a 2012-es és 2013-as FIFA-kongresszus rendezésére

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) - a kormány támogatásával - pályázott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 2012-es és 2013-as kongresszusának megrendezésére.

MTI

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a támogatásról szóló - hétfőn a Magyar Közlönyben is megjelent - határozatával a kormány megteremtette a szükséges állami feltételeket ahhoz, hogy az MLSZ a 62. és 63. FIFA-kongresszus rendezési jogára jelentkezzen, amelyre múlt hét péntekig volt lehetőség. A kormány által vállalt pénzügyi kötelezettség mértéke az MLSZ tájékoztatása szerint 30 millió forint.
   
A kandidálás feltételeként szerepelt a rendezésre jelentkező ország kormánygaranciája. Sikeres pályázattal a két eseményből egynek nyerhető el a rendezési joga.
   
A 2012-es eseménynek a várható időpontja május 24-25., míg a 2013-asé május 30-31. lenne.
   
A közlemény szerint "a kimagasló nemzetközi sportdiplomáciai esemény budapesti megrendezése közvetlen és közvetett turisztikai hozadéka mellett növelné a labdarúgás hazai népszerűségét és gazdagítaná hazánk országképét is".
   
Budapest 2006 márciusában adott otthont az európai szövetség (UEFA) kongresszusának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!