Zalaegerszeg

2013.04.17. 15:33

Tehetséggondozó program a zalaegerszegi kollégiumban

Zalaegerszeg - Zárórendezvénnyel ért véget szerdán a Városi Középiskolai Kollégium Teleki-székhelykollégiumában az a pályázati program, amely elsősorban az intézményben zajló tehetséggondozó munka továbbfejlesztését célozta.

Horváth A. Attila

Käsz Ildikó igazgatóhelyettes, a nyolc hónapos projekt menedzsere a Zalai Hírlapnak elmondta: a pályázat elsődleges célja az volt, hogy országszerte referenciaintézmények alakuljanak, amelyek megoszthatják egymással a már kialakult jó gyakorlataikat. Az egerszegi kollégiumnak a referenciaintézményi státus megszerzéséhez egyebek közt a tehetséggondozó, személyiségfejlesztő, értékközvetítő tevékenységét kellett bemutatnia.

- Az Arany János Tehetséggondozó Program több mint 10 éve működik Zalaegerszegen a Zrínyi-gimnázium és a kollégiumunk együttműködésében. Három pillére van: önismereti és tanulásmódszertani, valamint hagyományos tehetséggondozó foglalkozásokat, például kulturális bemutatókat, tanulmányi megmérettetéseket, kirándulásokat kínálunk a gyerekeknek. Jelenleg 46 diák vesz részt a programban és 18 főt várunk szeptembertől - jelezte Käsz Ildikó.

A rendezvényen Sümegi László igazgató köszöntője után a kollégisták adtak műsort, majd a projektmenedzser ismertette az elmúlt nyolc hónap munkáját, végül Preisz Judit tagintézmény-vezető szólt a kollégium karitatív tevékenységéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!