Zalaegerszeg

2014.10.15. 12:40

Újjáalakult a zalaegerszegi diákönkormányzat

Zalaegerszeg - Megválasztották szerdán a diákönkormányzat új képviselőit. A diákpolgármester Kövesi Csaba lett.

Szabó Judit

A jelenleg működő Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat megbízatása lejárt, ezért volt szükség a tisztújításra, amelyet a városi díszteremben tartott a diákparlament. Ezt a testületet a Zalaegerszegen működő általános- és középiskolák (a székhely és tagintézmények külön – külön), valamint a középiskolai kollégiumok diákönkormányzatainak két-két delegáltja alkotja. A parlament tagjai maguk közül választják meg a diákönkormányzat tisztségviselőit.

 

A szerdai ülésen a leköszöntő Bakos Dórát Kövesi Csaba, a Zrínyi Mikós Gimnázium diákja váltja a polgármesteri székben. A középiskolás diákalpolgármester Juhász Előd lett (Csány-iskola), az általános iskolás pedig a Dózsába járó Szabó Simon. Jegyzőnek Ott Anettet választották, aki a Mindszenty-iskolában tanul. Az új városi diákönkormányzatban nyolc képviselő kapott helyet. A testület tagja lett Dömők Rebeka és  Pődör Anna (Csány-iskola), Takács Nikolett (Zrínyi-gimnázium),  Bakos Dóra és ifj. Zalavári Tibor (Kölcsey-gimnázium), Molnár Tamás és Zsálek Balázs (Mindszenty-iskola), valamint Horváth Dominik (Kovács Károly kollégium).

A diákparlament tanácskozásán részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki az ülés után elmondta: három éve újították meg Zalaegerszeg ifjúsági életét, s a most negyedszer újult meg a városi diákönkormányzat vezetése. Hangsúlyozta, hogy az előző testületek munkáját figyelembe véve nagy kihívás és felelősség a diákönkormányzat irányítása. A tanulókat képviselő szervezetet komolyan veszi a város vezetése, az előző években is számos olyan javaslattal álltak elő, amely meg is valósult a „felnőtt" önkormányzat segítségével (ezek közül a görkorcsolyapályát és a jótékonysági rendezvényeket emelte ki).

Kövesi Csaba diákpolgármester arról beszélt, hogy idén is megszervezik a korábban megszokott diákprogramokat, de több sporteseményt szeretnének rendezni, szorosabb kapcsolatot tartani az iskolai diákönkormányzatokkal és más városok hasonló testületeivel. Juhász Előd, Szabó Simon és Ott Anett is megköszönte a bizalmat, majd szó esett a legközelebbi programokról: novemberben megrendezik az idősek és fiatalok vetélkedőjét, a városi gólyaavatót, majd elindítják a Titkos Mikulás jótékonysági akciót. Mivel tavaly nagy sikere volt, ebben a tanévben is lesz 24 órás vetélkedő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!