Zalaegerszeg

2015.09.28. 17:32

Emléktábla a főorvos emlékére

Zalaegerszeg - Emléktáblát avattak pénteken Zalaegerszeg botfai városrészében annak a épületnek a falán, ahol dr. Kóbor József főorvos, az orvostudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár a gyermek- és ifjúkorát töltötte.

Fincza Zsuzsa

Furján Gellért atya megáldotta az emléktáblát (Fotó: Fincza Zsuzsa)

Egykori osztály- és pályatársak, barátok, tisztelők és rokonok emlékeztek dr. Kóbor József munkásságára halálának 27. évfordulóján. Dr. Balogh Zoltán reumatológus főorvos, a hajdani zalaegerszegi osztálytárs felelevenítette a diákéveket, s azt a húsz évet, amikor dr. Kóbor József Baranya megye főorvosaként szorgalmazta a reumatológiai hálózat megyei, majd országos kiépítését. Felszólalt Németh János Kossuth-díjas keramikus, gimnáziumi osztálytárs is. Az emléktáblát a gyermekkori barát, Kovács Sándor javaslatára készíttették.

A táblát a főorvos gyermekei, dr. Kóbor József és dr. Kóbor Annamária leplezték le, majd Furján Gellért, Botfa plébánosa megáldotta azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!