Zalaegerszeg

2017.01.30. 14:11

Szeniortánc - gyógyír az öregségre

Zalaegerszeg - Vidáman indult a hét a besenyői városrészben, már az első nap délelőttjén polkamuzsika és harsány hahotázás szűrődött ki a közösségi házból - a nyugdíjasklub tagjai szeniortáncot jártak.

Fincza Zsuzsa

A nemzetközi mozgalom magyar patronálója, Csirmaz Szilvia vezetésével tavaly ősszel Magyarországon is elkezdték a szeniortánc oktatóinak képzését, amelyre  a megyéből Siklósi Vilmosné Judit, a zalaegerszegi Egészség Egyesület  vezetője jelentkezett, s két modul elvégzése után máris elkezdte az oktatást. A városi idősügyi tanács ajánlására legelőször a Besenyő a 2000-es években Alapítvány nyugdíjas klubja jelentkezett, ahol hétfőn már meg is tartották az első foglalkozást.

- A zene és a tánc örömforrás és gyógyító erővel bír, ezért mi minden alkalmat megragadunk, hogy részünk legyen benne  - indokolta az élénk érdeklődést Bérczes Tivadarné, a besenyői nyugdíjasklub vezetője.

A szeniortánc ízületkímélő mozgásforma, amely a testi fittség mellett a szellemi frissességet is szolgálja, hiszen meg kell tanulni a koreográfiát, figyelni kell a zenére, a társra és számos apróságra, a közösségi együttlét pedig köztudottan javítja a mentális egészséget. S persze nem csak az idősekét, miként Besenyőben Nagy Imrénét lánya, Tímea is elkísérte, aki a következő foglalkozásra már a húgát, Beátát is elhívja. Hóbor Józsefné korelnökként kijelentette, az idős ember is szeret táncolni, a zene, a tánc hatására eszükbe jut a fiatalságuk, felidéződik a sok szép emlék, ami a leghatásosabb gyógyír az öregségre.

A koreográfiát könnyen megtanulják a besenyőiek, hiszen nyugdíjasklubon belül tánckaruk is működik. A képen (balról jobbra) Bérczes Tivadarné, a klub elnöke, Nagy Imréné, Zuggóné Jakab Hajnalka, Farkas Ernőné, Szalai Istvánné és Szakony Jánosné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!