Zalaszentgrót

2016.08.11. 18:55

Csíksomlyó Árvácskái

Zalaszentgrót - A városban táboroznak a héten a csíksomlyói Árvácska együttes tagjai, délután pedig bemutatták műsorukat a Szent István téri színpadon.

Szalay Csaba

Tizenöt éve, Rieger Valéria hívására érkezett először Zalaszentgrótra a csíki Árvácska együttes. Fenntartója, a Csibész Alapítvány képviselőivel Csíksomlyón találkoztak. Miután megtudták, hogy több árva és nehéz sorsú gyerek magyar oktatását, nevelését végzi az alapítvány, megszervezték szentgróti táborozásukat. Az első évben saját házukban szállásolták el az ötven gyereket. A továbbiakban egyre gyarapodott a támogatók és vendéglátó családok köre, az iskola s az önkormányzat is kiveszi a részét a táboroztatásból.

Képünk a zalaszentgróti előadáson készült, középen királyi párként Bálint Kinga és Benchea Martin szerepelt Fotó: Pezzetta Umberto

Az együttes vezetője, Häfliger Zsuzsa elmondta, hogy már két hét sem lenne elég, hogy minden meghívásnak eleget tegyenek.

Rieger Valéria hangsúlyozta, hogy a zalaszentgróti egyhetes tábor nagy segítség, de fontos lenne, hogy egy-egy család vállalja egy-egy gyerek költségét. Az alapítvány azért dolgozik, hogy a gyerekeknek támogatói kört keressen.

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület is vendégül látja Zalaegerszegen augusztus 12-én, azaz ma a csíksomlyói Árvácska Együttest. Ennek során 18 órakor mutatják be Az elvarázsolt királyleányka című táncos-zenés mesejátékot a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. A napokban a megyeszékhelyi katolikus templomokban is teljesítenek szolgálatot az ifjú vendégek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!