Balatonmagyaród

2016.12.28. 10:48

Arany minősítéssel jutalmazta a szakértő zsűri a Kendermagos Dalkört

Balatonmagyaród – A közelmúltban a legmagasabb, arany minősítéssel díjazták a Kendermagos Dalkört a VI. Népek Tánca, Népek Zenéje elnevezésű megmérettetésen.

Pásztor András

A balatonmagyaródi dalkör két évvel ezelőtt, 24 fővel alakult. A kezdeti lelkesedés és lendület azóta sem hagyott alább, amit a csoport legutóbbi szakmai elismerése is bizonyít.

– A tagság életkora elég vegyes, a 3 évestől a 80 évesig szinte minden korosztályt sikerült megszólítani – kezdte a csoport bemutatását Zsovár Katalin vezető, aki elárulta: a dalkör repertoárja is színes, a népdalok éppen úgy megtalálhatók, mint a közkedvelt műdalokat. – A dalkör szakmai munkáját Németh Lászlóné irányítja, aki mindent megtesz azért, hogy mindig felkészültek legyünk az éppen aktuális fellépésen. Ehhez persze rengeteg gyakorlás is társul, hetente általában 2-3 alkalommal próbálunk. A rutint a sok fellépés is erősíti, az idei évben bejártuk szinte az egész környéket Galamboktól, Zalakomárig.

Az arany minősítéssel jutalmazott dalkör. A hátsó sorban Szabados István (balról), Lakatos Sándor, Selek István, Zsovár István, Eiter István, Hancsics József, Erdős József. A középső sorban Horváth Zoltánné (balról), Tolnai Józsefné, Kovács Ibolya, Riteczné Nagy Marianna, Kakó Hajnalka, Hörcsöki Zsuzsanna, Szalai Veronika, Szalainé Harcz Mária, Palla Miklósné. Az első sorban pedig Szántó Istvánné (balról), Soós Dezsőné, Csizmadia Lászlóné, Kovács Ferencné, Horváth Richárd, Farkas Ferencné, Spollár Gyuláné, Zsovár Katalin. A képről hiányzik Ritecz Lajos, Bajnóczi László és Németh Lászlóné, a dalkör szakmai vezetője
Fotó: Szakony Attila

A balatonmagyaródiak az idén beneveztek a VI. Országos Népek Tánca Népek Zenéje versenyre is.

– Ezen a megmérettetésen a kedvenc műsorunkat adtuk elő, aminek a címe „Márton az új bor bírája!" – folytatta Zsovár Katalin. – A történet egy szőlőhegyen játszódik a pince előtt. A gazda meghívja a pásztorokat, valamint a sógorait, komáit a Márton napi újbor kostolására. Asszonyaik is csatlakoznak hozzájuk, de nem mérgesek rájuk azért amiért isznak, sőt ők is csatlakoznak, így közös énekléssel és tánccal múlatják az időt.

Mint megtudtuk: a verseny három szakaszból állt. Nagykanizsán zajlott az elődöntő, majd Kaposváron került sor a középdöntőre, végül Keszthelyen bonyolították a döntőt.

– Ezidáig ez volt az első komolyabb megmérettetésünk, ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy a szakértő zsűri arany minősítéssel jutalmazta a műsorunkat – említette a dalkör vezetője, aki hozzátette: hálával tartoznak a balatonmagyaródi önkormányzatának, s a Kis-Balaton Alapítványnak az anyagi és erkölcsi támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!